Fitbit Flex 2 houdt je activiteiten en slaap bij

> Nieuws - 4 april 2017

Je lichaam heeft geen geheimen meer voor je wanneer je de Fitbit Flex 2 rond je pols draagt. Het ultradunne armbandje houdt je activiteiten en slaap bij, en helpt je zo aan een gezonder leven. Maar je gewoontes aanpassen, dat doe je natuurlijk nog altijd zelf.

De Fitbit Flex 2 maakt gezondheid weer een tikje leuker, en bereikbaarder. Deze stijlvolle activiteitentracker houdt de hele dag allerlei nuttige gegevens bij: het aantal gezette stappen, de afgelegde afstand, het aantal verbrande calorieën, het aantal minuten dat je actief was, en de tijd dat je stil stond of zat. De Flex 2 is slim genoeg om zelf te weten wanneer je echt aan het sporten bent en houdt automatisch gegevens bij wanneer je gaat lopen of een andere sportieve activiteit uitoefent. In de app kun je daarna een samenvatting van je sportmoment raadplegen.

Naast je activiteiten houdt de Fitbit Flex 2 ook je rustmomenten in de gaten. Met de tracker houd je vanzelf bij hoe lang en hoe goed je slaapt. Je kunt hem ook als motiverend middel gebruiken om je gewoontes te verbeteren, door bijvoorbeeld een slaapdoel in te stellen of aan te geven hoe laat je naar bed zou willen gaan. Je armbandje stuurt je dan een vriendelijke reminder. Met een stil alarm maakt deze tracker je op het gewenste tijdstip wakker, en dat op een rustige manier.

Lang batterijleven

Een extrasterke batterij zorgt ervoor dat je weinig notificaties moet missen. De batterij gaat zo’n vijf dagen mee, maar dat hangt natuurlijk van je persoonlijke gebruik af. Om er zeker van te zijn dat je geen meldingen mist, is het goed om de Fitbit Flex 2 elke paar dagen helemaal op te laden. Dat duurt niet langer dan één tot twee uren.

De Flex 2 houdt de meest gedetailleerde, minuut-per-minuut gegevens gedurende zeven dagen bij. Dagelijkse totaalscores worden zelfs dertig dagen lang opgeslagen. Zo kun je jouw persoonlijke evolutie goed in de gaten houden.

Dit is een activiteitentracker met heel wat stylingmogelijkheden. De uitneembare tracker past in het ultraslanke polsbandje (verkrijgbaar in verschillende kleuren, van zwart over pastel tot felgekleurd), maar kan ook in een armband of hanger worden ingepast. Het handgepolierde armbandje en de ketting zijn perfect om te dragen tijdens je dagelijkse bezigheden, zowel in een werkomgeving als op een feestje. Ze zijn sober en discreet, maar tegelijk elegant genoeg om je een complimentje op te leveren. De polsband is ideaal om tijdens het sporten te dragen. Draag de hanger in ieder geval niet terwijl je sport, want dat houdt verstikkingsgevaar in.

Zorg dragen

Ben je een zwemmer? Goed nieuws, want de Fitbit Flex 2 is de eerste activiteitentracker van het merk die zwembadveilig is. Hij is waterproof tot op vijftig meter diepte en kan dus moeiteloos mee op al je onderwatertripjes. Heb je gezwommen of gedoucht met de Flex 2 om je pols? Droog hem dan even af, want het is beter voor je huid als de polsband helemaal schoon en droog is wanneer je hem draagt.

Fitbit-producten zijn bedoeld om dag en nacht te dragen, draag er dus goed zorg voor en reinig ze regelmatig. De flexibele bandjes mag je met water spoelen, de lederen en metalen bandjes poets je best met een (eventueel lichtvochtige) zachte doek. Span het bandje niet te hard aan, maar zorg ervoor dat het nog heen-en-weer kan bewegen om je pols. Het is ook goed voor je pols om het bandje af en toe een tijdje uit te laten.

 

Discrete meldingen

Als je een telefoonoproep of berichtje krijgt, vibreert de Flex 2 en komt er een gekleurd lichtje tevoorschijn dat je toont om welk type bericht het gaat. Zo mis je geen essentiële zaken, maar zie je ook wanneer het weer tijd is om te bewegen.

Dit vind ik er van

Uw reactie is succesvol opgeslagen.

U heeft reeds gereageerd op dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Scroller vers le haut