Menu
Terug

8 redenen voor muziekfans om voor noise-cancelling te kiezen

17 februari 2020

Noise-cancelling (ruisonderdrukking in het Nederlands) is een geweldige uitvinding. Een drilboor bij de buren, druk bellende collega’s op kantoor of het monotone rolgeluid van de geweldige Belgische wegen, ... al het storende omgevingsgeluid verdwijnt met een NC-hoofdtelefoon of -oortjes. Wij geven je acht goede redenen om ervoor te kiezen.

Magisch!

Noise-cancelling is een technologie die bijna magisch lijkt te zijn. Zet een NC-hoofdtelefoon of -oortjes op je hoofd en al het storende omgevingslawaai rond je verdwijnt. Oef, wat een rust! Technologisch zit het waanzinnig complex in elkaar, maar het resultaat kan echt iedereen appreciëren. Ben je verbaasd dat een hoofdtelefoon of oortjes met noise-cancelling dé must-have is van 2020? Wij geven je hier acht goede redenen!

1. Gedaan met irritant lawaai

Het ligt nogal voor de hand, maar met een NC-hoofdtelefoon of -oortjes hoor je minder van je omgeving. En dus meer van je muziek. Over een win-winsituatie gesproken!

noise-cancelling
noise-cancelling

2. Dieper in de muziek duiken

Meer van je muziek horen is machtig. Niet alleen hoor je jouw favoriete liedje in zijn geheel beter, ook de details komen duidelijker naar voren, waardoor je de songteksten eindelijk verstaat en de individuele instrumenten beter tot hun recht komen. De gitarist vooraan, de drummer achteraan, zo moet het!

3. Eindelijk heb je de plottwist door!

Dat je alles beter hoort, is ook een enorm pluspunt als je onderweg een film of serie wilt meepikken. Opeens zijn die dialogen veel duidelijker en kun je plot beter volgen. Dus het was toch niet de butler die het gedaan heeft!

noise-cancelling
noise-cancelling

4. Overleef je medepassagiers

Lange vluchten zijn nooit leuk. Samengepropt zitten in een economy-stoel is geen lachertje en helemaal niet als je buurman begint te snurken. Lange leve noise-cancelling, want daarmee kun je er aan ontsnappen. Oef! Aan het gesnurk tenminste, de krappe stoel ga je helaas moeten ondergaan - of stiekem binnenglippen in first class.

5. Een helder hoofd

Het lawaai op een vliegtuig of trein is storend als je een film wilt bekijken of naar muziek wilt beluisteren. Maar het lawaai is daarnaast ook heel vermoeiend. Je brein wordt constant geprikkeld door alle rumoer - en zo word je zelf heel prikkelbaar. Kom dus helemaal chill aan op je bestemming dankzij noise-cancelling. Je vrienden en familie zullen je dankbaar zijn!

noise-cancelling
noise-cancelling

6. Maak je kantoor gesloten

Neen, een open kantoor is niet het ergste wat je kan overkomen. Maar er zijn soms dagen dat het zo wel aanvoelt. De collega die aan zijn buur uitlegt hoe hij zijn gazon moet verticuteren, de videoconferentie waar iedereen van kan meegenieten, de neuriënde onderhoudsman aan het kopieerapparaat, … Elke afleiding die je kunt bedenken wandelt door de ruimte. Tot je die hoofdtelefoon of -oortjes met noise-cancelling opzet en eindelijk weer kunt focussen.

7. Minder is meer

De volumeknop die te ver wordt opengedraaid. Bij hoofdtelefoons gebeurt het wel vaker, meestal omdat iedereen het omgevingslawaai willen overstemmen. Bij een hoofdtelefoon of oortjes met noise-cancelling is dat echter niet nodig. Het volume mag weer wat lager, want je hoort je muziek gewoon veel helderder.

noise-cancelling
noise-cancelling

8. Voldoende op het juiste moment

Alles of niets, zo lijkt noise-cancelling misschien. Maar bij de betere NC-hoofdtelefoon of -oortjes past de ruisonderdrukking zich aan de omstandigheden aan. Automatisch of manueel via een app. Veel noise-cancelling als je neerzit, wat minder als je stapt. Die met zijn fietsbel rinkelende fietser achter je heb je dus gehoord!

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()