Menu
Terug

8K brengt levensechte games naar de nieuwe gameconsoles

17 november 2020

Groot nieuws voor gamers, want de nieuwe Xbox Series X/S en PlayStation 5 beloven een heel spectaculaire game-ervaring, ook in 8K! Alleen met Samsung-tv’s ga je die ongelooflijke graphics kunnen beleven. Wij kunnen niet wachten, jij ook niet?

Revolutie in gaming

De 8K-televisies van Samsung zijn niet enkel de droom van elke filmliefhebber die zijn geliefde movies echt wil beleven zoals de filmregisseurs ze bedoeld hebben. Er komt nog een grote 8K-revolutie aan in gaming. De nieuwe generatie gameconsoles is uitgerust met de nieuwste graphics-chips die games in 8K op een scherm kunnen tonen. Als je dat dacht dat Halo op een Ultra HD-tv indrukwekkend was … wacht tot je de Master Chief op een Samsung 8K-tv ziet. Ook Gran Turismo 7 belooft een ongezien realistische rij-ervaring. Misschien is dit je kans om eindelijk een toertje te doen met een klassieke Ferrari GT250?

8k, samsung, games

Ongeziene realisme

Gamers kijken enorm uit naar die 8K-doorbraak. Die hoge resolutie maakt het immers mogelijk om waanzinnig realistische beelden te presteren op een scherm. Een game die niet te onderscheiden is van een film? Het loert nu echt om het hoekje. Wellicht zal die ultieme ervaring niet bereikt worden op de eerste dag dat de nieuwe consoles gelanceerd worden, want spelmakers zullen eerst de nieuwe mogelijkheden goed onder de knie moeten krijgen. Zowel de PlayStation 5 als de Xbox Series X/S bevatten baanbrekende grafische chips die tot 12 teraflops leveren. Voor de niet-techneuten: dat zijn twaalf biljoen berekeningen. Per seconde. Dat zijn heel veel pk’s voor gameontwikkelaars om goed aan te wenden. Dus ja, het is vast nog heel even wachten op gametitels die het volledige 8K-potentieel van de next-gen consoles tentoonstelt. Maar één ding is zeker: games zullen verrassend snel grafisch zo knap en levensecht worden dat ze lijken op Hollywood-filmproducties.

8k, samsung, games

Voor elke game

Moet je als gamer per se wachten op een next-gen gameconsole en 8K-games om in verbluffende kwaliteit op een Samsung 8K-tv te spelen? Neen. Dankzij de Quantum Processor 8K-chip in de Samsung-televisies worden ook graphics in lagere resoluties naar 8K gebracht. Je kunt bij de nieuwe Samsung-tv's bovendien kiezen voor een Game Mode die voorrang geeft aan een vloeiend beeld dat snel reageert, zodat je bij online Battle Royale-games niet gehinderd wordt door haperende beelden. Gamegraphics op een groot QLED-scherm zijn sowieso verbluffend, want een sterkte van Samsung-tv’s zijn de immense HDR-prestaties. Contrastrijke spelscènes worden sfeervoller omdat de precieze sturing van het scherm een geweldig contrast tussen een verlichte gang en het donkere deurgat mogelijk maakt. Zit daar een zombie? Lichteffecten en explosies worden door de spectaculaire HDR-mogelijkheden van een 8K-tv van Samsung echt naar een wow-niveau getild. Ondersteuning voor Dolby Atmos-geluid is de kers op de taart.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()