Menu
Terug

In de Acer Pure Brilliance-reeks vind je het ideale scherm

Product in de kijker
Leestijd minuten
18 December 2018

Monitoren lijken op het eerste gezicht allemaal op elkaar, maar er zijn grote verschillen. Logisch, want een gamer heeft andere eisen dan een student of thuiswerker. Maar daar heeft Acer aan gedacht met de Pure Brilliance-reeks.

Eenvoudig om te kiezen

Hoe kies je de juiste monitor die precies uitblinkt in wat jij belangrijk vindt? Bij Acer is het heel eenvoudig. Zijn toonaangevende monitoren worden ingedeeld in drie groepen: Pure Immersion voor thuisgebruik en werkdoeleinden, Pure Gameplay voor gamers en Pure Dominance voor wie het neusje van de zalm wilt. Herken je jezelf in een van deze drie groepen? Dan kun je heel snel het computerscherm vinden met de juiste kwaliteiten voor jouw situatie. Sommige zaken hebben de Acer-monitoren natuurlijk gemeen, zoals het elegante design en de gebruikte, hoogwaardige LCD-panelen. Maar wat kun je concreet verwachten van de drie types Acer-monitoren?

Perfect voor thuis

Acer noemt zijn monitoren bedoeld voor thuisgebruik ‘Pure Immersion’. Want ze zijn inderdaad gemaakt om je helemaal onder te dompelen in wat je doet. Overdag werk je thuis aan een project en ’s avonds wil je nog een filmpje meepikken via Netflix. Daar zijn de Pure Immersion-monitoren uitstekend voor geschikt. Er zijn verschillende modellen en schermformaten, want iedereen heeft net iets anders nodig. Je kunt wel altijd rekenen op een zeer slank en modern design. Recht of gebogen, jij kiest. Of verkies je een aanraakscherm of toch liever een klassieke monitor? Ook dat is beschikbaar bij de Pure Immersion-reeks, die modellen als de elegante gebogen ED-reeks en de betaalbare G276HL omvat.

Midden in het spel

De Pure Gameplay-monitoren zijn geoptimaliseerd voor gaming. Je kunt er uiteraard ook films op bekijken of zelfs aan je schoolwerk sleutelen, maar bij games tonen ze hun allerbeste kant. De Nitro-reeks bijvoorbeeld, past perfect bij Acers betaalbare Nitro-gamecomputers. Deze Pure Gameplay-monitoren zijn groot en ondersteunen functies van Nvidia en AMD om vloeiende gamegraphics neer te zetten. Zo begin je iedere race en ieder gevecht met een voorsprong.

Spectaculair is het Zero Frame-design met bijna-onzichtbare schermranden. Niet alleen zit je zo nog meer in je game, als je meerdere monitoren naast elkaar gebruikt, lijken de schermen bijna naadloos aan te sluiten.

Gemaakt voor kampioenen

Je gamet, maar wel op enig niveau. Daarom heb je een game-pc zoals de Acer Predator, uitgerust met de beste processor, GPU en opslag die je kunt vinden. Daar hoort een monitor van de hoogste kwaliteit bij. Je spreekt dus over de monitoren die vallen onder de Pure Dominance-noemer bij Acer. Dit zijn schermen zonder compromissen. Geen lag, geen vertraging. Ultrahoge 144-Hz verversingsfrequenties geven je nog meer een voorsprong, terwijl hoge resoluties je in een oogopslag meer details tonen. Het wordt bijna levensecht. Ga je voor het ultieme model, dan kies je voor een scherm als de Predator Z35. Het gebogen schermoppervlak en de hoge QHD-resolutie geven jou de edge om te winnen!

De voordelen van IPS

De meeste Acer-monitoren zijn uitgerust met een IPS-paneel. Dat heeft enorme voordelen, want de IPS-beeldtechnologie toont kleuren zoals ze echt zijn, ook als je er schuin op kijkt. Ze zijn ook snel, waardoor beelden vloeiender verschijnen.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()