Menu
Terug

Bekijk films zoals de regisseur het bedoelde op je Sony-tv

In enkele klikken
Leestijd minuten
05 mei 2019

Beeldkwaliteit is een belangrijke eis voor elke tv-kijker. Maar doorwinterde filmfans willen niet enkel de beste beeldkwaliteit, ze willen de film zien exact zoals de maker hem in de studio voor ogen had. Geen probleem voor een Sony-tv, want met deze instellingen speel je dat in een handomdraai klaar.

De beste film-beeldpreset

Kijken naar een film, dat doe je best in een verduisterde omgeving. Het hoeft geen batcave-gevoel te geven, maar probeer op zijn minst de lichten te dimmen. Selecteer in dergelijke omstandigheden de Custom-beeldpreset.

Instelling: Settings \ Display and Sound \ Picture \ Custom

Kijken bij daglicht

Kijk je overdag, dan heeft het omgevingslicht invloed op het beeld, en gebruik je best wat meer contrast en kleur om de nadelige invloed van het omgevingslicht tegen te gaan. De ideale beeldmode is dan Movie.

Instelling: Settings \ Display and Sound \ Picture \ Movie

Dolby Vision

Dolby Vision garandeert je de beste HDR-beeldkwaliteit. Maar ook dan houd je best rekening met het omgevingslicht. Kijk je bij weinig licht, kies dan Dolby Vision Dark. Kijk je bij veel omgevingslicht, bijvoorbeeld op een zonnige namiddag, opteer dan voor Dolby Vision Bright.

Instelling: Settings \ Display and Sound \ Picture \ Dolby Vision Dark of Bright

De juiste modus voor Netflix

Sony heeft het erg gemakkelijk gemaakt om alle Netflix-content op de juiste manier te bekijken. Vink deze optie aan in de instellingen en klaar. Uiteraard kun je dat alleen als Netflix openstaat.

Instelling: Settings \ Display and Sound \ Picture \ Netflix Calibrated Mode: On

Tips voor kijken op DVD

DVD is ondertussen al een oud formaat, en dat merk je. Om de kwaliteit ervan wat op te krikken, activeer je best de ruisonderdrukking. Activeer ook Digital Noise Reduction om blokvorming in beeld te vermijden. Deze tip geldt natuurlijk voor alle materiaal dat van wat mindere kwaliteit is.

Instelling: Settings \ Display and Sound \ Picture \ Advanced \ Clarity \ Random Noise Reduction: Low of Medium

Een tikje extra detail

Wil je net dat extra tikje detail en scherpte in beeld, experimenteer dan met de Reality Creation-instelling. Vermijd al te hoge instellingen en combineer dit ook met de Noise Reduction’-instellingen (zie vorige tip) om te vermijden dat je ruis sterker maakt.

Instelling: Settings \ Display and Sound \ Picture \ Advanced \ Clarity \ Reality Creation: Auto of Manual