Menu
Terug

Tien films boordevol contrast die je echt moet zien op een QLED TV

22 april 2019

De diepe zwartwaarde, de intense lichtaccenten, je kunt er niet naast kijken als je een Samsung QLED TV in huis haalt. Deze vijf sci-fi films zetten het indrukwekkende contrast en de zwartwaardes van het QLED scherm extra in de verf. Nodig familie, vrienden en buren uit, en geniet met volle teugen.

Technologisch hoogstandje

Om dat fantastisch contrast te creëren gebruikt Samsung Direct Full Array technologie. Die dimt het licht in de donkere delen van het beeld en voorziet extra licht voor de heldere accenten. Ultra Viewing Angle verbetert de zwartwaarde nog extra en zorgt er voor dat ook wie niet recht voor het scherm zit geniet van de fantastische zwartweergave en rijke kleuren. Het Ultra Black Elite filter gaat reflecties van omgevingslicht in het scherm tegen, zodat het beeld contrastrijk blijft, zelfs als je overdag film kijkt.

Vijf maal Science Fiction

Science Fiction, dat is de eindeloze uitgestrektheid van de ruimte. Het inktzwart van het niets met daarop wat fonkelende sterren. De duistere sfeer van dark future verhalen en de intense beelden van VR-werelden. Dames en heren, stap aan boord van je favoriete ruimteschip.

Blade Runner (Final Cut)

Geen betere film om mee te beginnen dan deze klassieker uit het tech noir en cyberpunk genre. De donkere, broeierige en contrastrijke stadsbeelden en duistere binnenhuis scènes verbergen in elke schaduwhoek een detail. Haal ook de opvolger, Blade Runner 2049, in huis.

Guardians of the Galaxy Vol.2

Guardians combineert het SF genre met humor, en onderlijnt dat met een perfect gekozen 70’s/80’s pop/rock soundtrack. Deze film uit de Marvel stal is een visueel festijn van kleuren en contrast en je zult hem ongetwijfeld regelmatig opdiepen om een demo te geven.

Gravity

Op zoek naar echt, diep zwart een extreem contrast? Gravity zal je niet teleurstellen. Het ISS en de witte ruimtepakken steken sterk af tegen het inktzwart van de ruimte. Deze film lijkt soms wel een zwart-wit prent, en ademt als geen ander een unieke, soms beklemmende sfeer uit.

Ready Player One

In een barre toekomst verblijft een groot deel van de wereld zo veel mogelijk in VR. De spetterende VR-wereld is een kleurrijk pixelfestijn dat bol staat van referenties naar computergames, tekenfilms, en jeugdherinneringen uit de jaren ‘80 en later.

Rogue One: A Star Wars Story

Hoewel de originele films onze voorkeur wegdragen is Rogue One zeker een knappe aanvulling voor je Star Wars collectie. De duistere, wat neerslachtige sfeer van dit spionage/sabotage verhaal is mooi gereflecteerd in de donkere cinematografie.

Vijf maal Thriller/Horror

Doe de lichten uit, en bereid je voor op een avondje huiveren. De sfeer is donker, beangstigend, en bloedstollend. Van psychologische thriller tot regelrechte horror, deze films hebben een donkere ziel.

Pan’s Labyrinth

Tegen de wrede achtergrond van de uitloop van de Spaanse burgeroorlog, ontdekt de jonge stiefdochter van een sadistische legerofficier het feeënrijk waar een faun haar vertelt dat ze een feeënprinses is. Zowel in de echte wereld als in haar fantasie heerst het duister.

Sin City

Je houdt van Film noir? Dan moet je Sin City zien, gebaseerd op de strip van Frank Miller. De film, met een echte all-star cast, vertelt verschillende korte verhalen in een unieke zwart-wit cinematografie met hier een daar een vlek kleur. Deprimerend, maar een meesterwerk.

IT

Bovennatuurlijke horror van de hand van de meester: Stephen King. Zeven kinderen moeten de confrontatie aan met Pennywise de demonische clown, maar meer nog met hun innerlijke angsten.

The Revenant

Het dramatische verhaal van avonturier Hugh Glass in 1823 in het ijskoude noorden van Amerika. Het constante gevecht met de dood in de barre omstandigheden is prachtig gefilmd en de sombere beelden houden je werkelijk op het puntje van je stoel. Een talrijk bekroonde thriller met onder andere een Oscar voor Leonardo DiCaprio

Under The skin

Scarlett Johansson is een buitenaardse entiteit en verleidt in de vorm van een jonge vrouw eenzame mannen in Schotland. In deze psychologische sci-fi thriller is het buitenaardse wezen op een ontdekkingstocht naar zichzelf.