Menu
Terug

Bose Home Speaker 500: Slimme luidspreker

06 december 2018

Wat als je de bejubelde geluidskwaliteit van Bose samenvoegt met de intelligente Alexa-technologie? Dan krijg je de Bose Home Speaker 500, een superslimme speaker die je met de stem bedient.

De Bose Home Speaker 500 is niet zomaar een luidspreker. Het is om te beginnen een draadloze luidspreker van Bose. En dat betekent heel wat, zoals een verfijnd industrieel design in zwart of zilver, en een piekfijn afgewerkt toestel. Maar ook een machtig geluid met meeslepende bassen. Of je nu wat achtergrondmuziek wilt tijdens het lezen of in de woonkamer een party wilt ontketenen, de Home Speaker 500 is er klaar voor.

Naast al die dingen is de Home Speaker 500 vooral zeer intelligent. Dankzij Alexa bedien je hem met je stem: je selecteert muziek op Spotify en regelt het volume zonder dat je op een knopje hoeft te drukken of in een app moet duiken. Dat is pas handig! De Home Speaker 500 begrijpt je overigens altijd perfect, want Bose heeft verschillende microfoons ingebouwd die heel gericht je stem registreren, ook in een lawaaierige omgeving.

Zo slim als Alexa

De Bose Home Speaker 500 werkt samen met de Alexa-dienst van Amazon. Deze persoonlijke assistent begrijpt wat je zegt (in het Frans of Engels). Stel Alexa vragen of geef een bevel, bijvoorbeeld om een playlist van Ed Sheeran af te spelen. Maar er is nog veel meer mogelijk. Alexa kun je via zogenaamde ‘skills’ koppelen aan allerlei slimme toestellen, van WiFi-lampen van Signify (Philips) tot de AV-receiver die je woonkamer van surroundgeluid voorziet. “Alexa, zet de verwarming hoger”, is een commando dat deze slimme assistent ook begrijpt. Je zal verbaasd zijn van hoe vlot en hoe goed het allemaal werkt. Ideaal voor mensen die wel dromen van een smarthome, maar geen zin hebben in nog meer complexiteit.

Eenvoudige bediening

Bose heeft er ook voor gezorgd dat de Home Speaker 500 eenvoudig te bedienen is. Naast stembediening via Alexa kun je hem via de nieuwe Bose-app of via de knopjes bovenaan het toestel bedienen. Je kunt ook muziek rechtstreeks vanaf je smartphone of tablet streamen via Bluetooth. Begin volgend jaar krijgt de Home Speaker 500 ook nog update met AirPlay 2, waardoor het doorsturen van muziek vanaf een iPhone, iPad of Mac nog makkelijker wordt. Je kunt deze speaker dan ook combineren met andere AirPlay 2-speakers. Sowieso is de Home Speaker 500 klaar voor multiroom-toepassingen. Je kunt hem koppelen met andere Bose-speakers in andere kamers en zo heel je huis vullen met muziek. Welke muziek je ook streamt, op het kleurenscherm aan de voorkant zie je alle muziekinformatie en zelfs een afbeelding van de albumhoes.

Typisch Bose zijn de zes genummerde presetknoppen die je kunt koppelen aan een favoriet internetradiostation, een playlist of een album. Wandel je ’s morgens nog slaapdronken de keuken binnen, dan moet je niet in een app duiken om wat muziek te hebben. Druk gewoon op het juiste nummertje en de gewenste muziek begint te spelen.

Kamervullend stereogeluid

Dankzij een slim akoestisch design met luidsprekers die naar twee kanten wijzen kan de compacte Bose Home Speaker 500 zelfs grotere ruimtes van muur tot muur vullen met krachtig stereogeluid.