Menu
Terug

Bose lanceert sleepbuds voor een betere nachtrust

16 september 2018

Is een goede nachtrust iets dat jou maar blijft ontglippen? Dan heeft Bose een pientere uitvinding voor jou bedacht: de sleepbuds, een oplossing die voor het eerst echt bedoeld is om slaapverwekkend te zijn.

Om van te geeuwen

Slaapgebrek is heel problematisch, vooral als je te kampen hebt met aanhoudende slapeloosheid. Je bouwt een slaapschuld op, wat inwerkt op je denken en op je humeur. Wie het heeft meegemaakt, weet dat slaapgebrek de hel kan zijn. Er zijn heel wat oorzaken mogelijk, gaande van storend omgevingslawaai tot een snurkende partner. Maar er is een oplossing voorhanden, en wel uit heel onverwachte hoek. Bose, misschien wel de grootste naam op het vlak van hoofdtelefoons en andere uitstekende audio-oplossingen, brengt een nieuwe uitvinding op de markt om je nachtrust te herstellen. Zo word je weer een mens, iemand die de dag begint vol energie en zin.

Niet voor muziek

De Bose sleepbuds lijken misschien op oortjes om muziek te beluisteren, maar dat zijn ze helemaal niet. Deze revolutionaire oplossing werd door de Amerikaanse audio-experts ontwikkeld met een heel ander doel voor ogen: een goede nachtrust garanderen. De sleepbuds gebruiken noise-masking, de nieuwste technologie om je opnieuw zalig te laten slapen. Ze laten op subtiele wijze een rustgevend geluid horen dat storend lawaai maskeert. Je kunt kiezen uit tien speciaal geselecteerde klanken, waarvan sommige dienen om storend lawaai te doen verdwijnen en andere om je te helpen ontspannen na een hectische dag. Wat dacht je van wegdromen bij het geluid van ritselende bladeren of krekels in de nacht?

De Bose sleepbuds gebruiken is niet moeilijk. Ze zijn helemaal draadloos, amper groter dan een erwt (je hebt ze in drie maten) en liggen zacht in je oorschelp. Je draagt ze probleemloos heel de nacht lang, ook als je op je zij ligt. En ze blijven natuurlijk ook goed op hun plaats zitten.

Anders dan noise-cancelling

Bose is een expert op het vlak van noise-cancelling (ruisonderdukking), een technologie die bedoeld is om omgevingsgeluid zoals vliegtuigmotoren te verdoezelen zodat je muziek beter hoort. Maar ruisonderdrukking helpt niet als je probeert te slapen in een lawaaierige omgeving, omdat het niet ontworpen werd om geluiden als stemmen en gesnurk te maskeren. De sleepbuds werken daarom anders: ze produceren een geluid dat net dat stem- en snurklawaai subtiel maskeert, door te werken met frequenties die je binnenoor en hersenen subtiel afleiden. Noise-cancelling hoofdtelefoons kun je bovendien niet in bed comfortabel blijven dragen, deze sleepbuds wel. Ze heel klein en compact, want ze hebben maar een kleine ingebouwde batterij nodig. Een keer opladen en je kunt er zestien uren gebruik van maken.

Meer met de app

Via de bijhorende Bose Sleep-app stel je de sleepbuds perfect in. Je selecteert een van de beschikbare rustgevende geluiden, je regelt het volume en je bepaalt hoelang je de sleepbuds ’s nachts wilt laten werken. Nu rest er jou nog maar een ding: op tijd in je bed kruipen!

Opstaan zonder lawaai

De Bose sleepbuds zorgen niet alleen voor levensnoodzakelijke nachtrust, ze wekken je ’s morgens ook op een aangename manier. Dat kan met een geluidssignaal dat enkel jij hoort, zodat je partner ongestoord kan verder slapen.