Menu
Terug

De IFA-hoogtepunten van LG

27 november 2018

Technologie maakt ons leven makkelijker, een motto waar LG voluit voor gaat. Zo neemt het een leidersrol in bij het inzetten van artificiële intelligentie in alle aspecten van ons leven, van wasmachine tot airco, van smart-tv tot smartphone. LG maakt technologie slimmer en ons leven leuker.

Duidelijke toekomstvisie

Voor LG betekent artificiële intelligentie drie belangrijke zaken. Het moet zichzelf kunnen ontwikkelen; dat betekent dat hoe vaker je de slimme functies gebruikt, hoe slimmer ze worden. Zo kan het beter anticiperen op je vragen en noden, en wordt jouw gebruikservaring steeds vlotter. Ten tweede moet artificiële intelligentie overal in ons dagelijks leven zitten en onderling sterk verbonden zijn. Geen slimme eilandjes dus, maar heel ons ecosysteem thuis dat onderling met elkaar communiceert. Want enkel zo krijg je de meest consistente gebruikservaring.

Tot slot moet het een zo open mogelijk platform zijn, waarin de complementaire mogelijkheden van andere platformen geïntegreerd kunnen worden. Zo garandeert LG de beste gebruiksomgeving door oplossingen zoals de Google Assistant en Alexa aan te bieden.

De toekomst van AI

Artificiële intelligentie is niet zo maar een modewoord. LG gelooft rotsvast in de waarde ervan; het neemt dan ook al een belangrijke plaats in, bijvoorbeeld in de nieuwste LG G7 ThinQ-smartphone en in de ThinQ AI-televisies. De 65SK9500 werd zelfs beloond met de EISA Aaward voor ‘Artificial Intelligence TV 2018-2019’.

Op verschillende onderzoekslocaties wereldwijd werkt LG verder aan de toekomst van artificiële intelligentie. En die zal ons leven ingrijpend veranderen. Slimme apparaten, slimme huizen, het is maar een eerste stap naar slimme steden en bedrijven, en mogelijkheden waar we nu nog enkel van kunnen dromen of in sciencefictionfilms zien opduiken.

 

8K OLED

LG leidt niet alleen de race voor de inzet van artificiële intelligentie, het is ook wereldleider op het vlak van de OLED-technologie. OLED-televisieschermen, vaak de volgende generatie van beeldtechnologie genoemd, nemen een steeds groter deel van de premium tv-markt voor hun rekening. Dankzij de unieke eigenschap dat elke pixel zelf licht geeft en volledig uitgeschakeld kan worden, pronken OLED-schermen met perfect zwart, oneindig contrast en intense kleuren.

LG verwacht dat de verkoop van OLED-schermen dit jaar zal verdubbelen. En die leiderspositie zette het recent nog eens extra in de verf door ’s werelds eerste OLED 8K-tv te tonen. Het 88-inch toestel heeft een resolutie van 7.680 x 4.320 pixels en levert daarmee een ongeëvenaarde hoeveelheid detail.

Slim en handig voorbeeld

Je wordt wakker met muziek uit je slimme speaker. Tijdens het ontbijt kijk je snel even naar het nieuws op je LG OLED-tv en je vraagt: “Wat staat er op de agenda vandaag?”. De tv antwoordt met al je afspraken en toont je ook welk weer er vandaag verwacht wordt. Nog snel even de was in de TWINWash-wasmachine die je bedient met je smartphone en je bent klaar om te vertrekken. Terwijl je de deur uitwandelt, vraag je de slimme speaker om alle lichten en airco uit te schakelen.

Wanneer je thuiskomt, heeft de Hom-Bot-robotstofzuiger het hele huis gepoetst, en hij heeft dankzij de ingebouwde camera verbonden met je LG G7 ThinQ-smartphone ook het huis bewaakt. Wat gaan we eten? Hmm, even een foto maken van wat er in je koelkast staat en Google Lens geeft je prompt wat lekkere recepten. Gemakkelijk toch!