Menu
Terug

De LG DSN8YG-soundbar is de beste upgrade voor je filmavond

03 juni 2021

Geen interesse in al die sport op tv deze zomer? Verkies je liever een machtige bioscoopervaring bij je thuis? Dat is zo gefikst met de LG DSN8YG-soundbar, uitgerust met Dolby Atmos en geluidstechnologie van de Britse audiospecialist Meridian.

Als beste getest

Om een Beste van de Test-titel van Test-Aankoop te ontvangen, moet je echt goed zijn. Is het echt verrassend dat de DSN8YG van LG met de eer gaat lopen? Eigenlijk niet. Deze krachtige soundbar heeft zo veel troeven aan boord dat het nauwelijks anders kan. Koppel hem aan je televisie en je avondje bingewatchen wordt getransformeerd naar een spannende bioscoopervaring. Maar dan bij je thuis!

Dolby Atmos in je woonkamer

Hollywood-films en prestigieuze series zetten steeds meer in op spectaculair beeld én geluid. Om die kaskrakers echt meeslepend te maken, wordt Dolby Atmos gebruikt. Geluidseffecten komen van alle kanten op je af. Het maakt 3D-geluid realistisch en daardoor word je echt in de sfeer van de film of serie ondergedompeld. De DSN8YG heeft Dolby Atmos ingebouwd en brengt die 3D-ervaring gewoon naar jouw woonkamer.

Fantastische klank

Muziek is bij films heel belangrijk. En met een soundbar kun je ook naar muziek luisteren als de tv uitstaat. Is het dan verrassend dat de DSN8YG heel goed is in muziek afspelen? Dankzij de ingebouwde Chromecast-functie kun je playlists en tracks van meer dan driehonderd streamingdiensten afspelen. Ja, ook internetradio en podcasts. En dat met een goede kwaliteit. Het Britse hifimerk Meridian, dat ook geluidssystemen levert aan merken als Jaguar en Land Rover, sleutelde aan de DSN8YG tot hij echt perfect klonk. Muziek staat even centraal als filmgeluid bij deze soundbar. Dat merk je ook aan de ondersteuning voor hi-res audio, het kwaliteitsniveau dat ook in professionele opnamestudio’s wordt toegepast.

Vraag maar!

Je kunt de DSN8YG bedienen via een app of de afstandsbediening, maar het kan ook met je stem. Deze LG-soundbar werkt samen met Google Assistant. Dat maakt het instellen makkelijk, want dat gaat via een eenvoudig stappenplan in Google Home. En daarna kun je de soundbar bedienen door gewoon iets te vragen. “Hey Google, verhoog het volume!” Je kunt zelfs andere slimme apparaten, zoals bijvoorbeeld WiFi-lampen, ook met stemcommando’s in- en uitschakelen!

Troeven

  • Beste surroundgeluid: ondersteuning van Dolby Atmos en DTS:X zorgt voor topgeluid.
  • 3D-geluid: extra speakers bovenaan creëren nog meer sfeer tijdens je filmavondje.
  • Diepe bassen: een draadloze subwoofer verhoogt het spektakelgehalte.
  • Gewoon vragen: bedien deze soundbar en andere slimme apparaten met je stem.
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()