Menu
Terug

De LG Eclair QP5 is een soundbar die klein oogt, maar groots klinkt

28 september 2021

Je wilt beter geluid tijdens je spannende tv-avondjes, maar geen groot toestel dat alle aandacht trekt onder je televisie. Mission impossible? Met de superkleine LG Eclair QP5-soundbar kan het wel.

De kleinste soundbar

De naam van deze LG-soundbar is geestig, maar ook heel slim gevonden. De Eclair QP5 is immers een van de kleinste soundbars ooit en lijkt wel een beetje op het overheerlijke gebakje van bij de bakker. Dat maakt hem wel heel onopvallend. Je woonkamer blijft helemaal harmonieus. En toch biedt de LG Eclair QP5 echte Dolby Atmos-kwaliteit. Films en tv-series via Netflix, Disney+ en andere streamingdiensten worden zo ongelooflijk meeslepend. Gamen? Je komt helemaal in je gamegeluid gezogen door deze minimalistische topper.

Milieuvriendelijk gemaakt

Zelfs in een kleinere woonkamer of op een appartement kun je de Eclair QP5 plaatsen zonder dat het toestel opvalt onder je televisie. Hij is echt heel klein: 29,7 x 5,8 centimeter om precies te zijn. Je kunt zelfs kiezen tussen een witte (QP5W) of zwarte versie (QP5B) - zo past deze soundbar nog beter in je interieur. De Eclair QP5 is volledig uit gerecycleerde materialen geproduceerd, wat hem ook heel milieuvriendelijk maakt.

Perfect voor kleine ruimtes

Het is niet eenvoudig om uit zo’n klein toestel toch een meeslepend geluid te krijgen. Maar LG is erin geslaagd, met de hulp van het Britse hifispecialist Meridian. Er zit heel wat technologie in de Eclair QP5 om je een ongelooflijke filmavond te bieden. Een slimme AI-algoritme optimaliseert bijvoorbeeld de klank naargelang wat je bekijkt. Actiefilms met veel explosies klinken ongelooflijk indrukwekkend, maar als de acteurs spreken begrijp je ze perfect. Zin in wat muziek? De AI schakelt heel eenvoudig over naar de muziekmodus!

Machtige bassen

Om die ruimteveldslagen en achtervolgingen door de straten van San Francisco helemaal meeslepend te maken, krijg je bij deze soundbar een speciaal ontworpen woofer. Deze aparte speaker voor bassen verbindt draadloos met de Eclair QP5 en kun je dus makkelijk plaatsen waar je wilt. Het speciale design zorgt voor volle en luide bassen - zonder de buren de gordijnen in te jangen! De Eclair QP5 op je televisie aansluiten is heel eenvoudig. Met een HDMI-kabel koppel je het tv-toestel aan de HDMI-eARC-poort op de LG-soundbar. Hey presto, je hebt meteen veel beter geluid!

Dolby Atmos

De Eclair QP5 biedt Dolby Atmos (3.1.2), waardoor je geluidseffecten echt rond het scherm hoort bewegen. Dit is dezelfde geluidstechnologie als in de bioscoopzalen. Combineer de Eclair QP5 met een nieuwe LG-televisie en de twee zullen perfect samenwerken om nog beter te klinken!

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()