Menu
Terug

De Sonos Roam-speaker zorgt voor topgeluid, binnen én buiten

10 maart 2021

De fonkelnieuwe Roam van Sonos is een heel veelzijdige Bluetooth-speaker. Compact genoeg om mee te nemen op vakantie en hij werkt bij je thuis gewoon als een echte Sonos-speaker. Geweldig geluid? Natuurlijk!

Voor binnen en buiten

De nieuwe, compacte Sonos Roam vervoegt de uitstekende Sonos-speakers en -toestellen waarmee je heel je huis vult met muziek. De meeste Sonos-speakers werken via WiFi en bedien je via de Sonos-app, AirPlay 2 of via apps van bepaalde streamingdiensten. En ja, dat kan ook met de Roam. Maar deze stoere, waterdichte speaker kun je op een tweede manier gebruiken. Net als de grotere Sonos Move-speaker bezit de Roam naast WiFi ook Bluetooth. Als je dus ergens bent waar geen WiFi is, kun je direct via je smartphone muziek draadloos naar deze slimme Sonos-speaker sturen. Over veelzijdig gesproken!

Tot tien uur muziek

In tuin, op de camping of in een vakantiehuis luister je ook graag naar je favoriete liedjes, playlists en internetradio. Met de Roam wordt dat heel eenvoudig. Via Bluetooth stream je audio vanuit je favoriete muziekapp op je smartphone. Wil je beter geluid als je in de tent op de tablet naar Netflix kijkt? Dat kan de Roam aan! De compacte speaker heeft een ingebouwde batterij zodat je tien uur lang kunt genieten van je muziek. Wil je hem opladen? Dat kan gewoon via de lader van je smartphone. Ja, ook als die draadloos is. De Sonos Roam is compatibel met de draadloze Qi-laders die werken met vele smartphones. Zet de speaker op de lader en de batterij laadt automatisch op.

sonos, roam

Thuis via WiFi

Bij je thuis kun je Bluetooth blijven gebruiken of de Roam verbinden met je WiFi-netwerk. Je bedient de speaker dan via de gebruiksvriendelijke Sonos-app. Het is heel makkelijk om muziek te vinden en te bedienen in deze app. Heb je meerdere Sonos-toestellen in verschillende kamers? Via de Sonos-app kun je ze snel koppelen zodat ze synchroon dezelfde playlist afwerken. Of jij kiest de muziek die afspeelt op de Roam in de keuken terwijl je partner het thuiswerken gezelliger maakt met liedjes die via een Sonos One in de werkkamer afspelen, bijvoorbeeld. Speakers apart bedienen of ad hoc koppelen, heel het gezin vindt het eenvoudig via de Sonos-app.

Met de stem kan ook

De Roam is net zoals de meeste Sonos-speakers AirPlay 2-compatibel. Je kunt hem dus ook direct bedienen vanaf je iPhone of iPad. Dat kan ook via de Spotify-app, zelfs op je Android-smartphone of -tablet. Nog een optie? Vraag de Google Assistant gewoon om het nieuwe album van Foo Fighters af te spelen. Als de Sonos Roam met het WiFi-netwerk verbonden is, kun je dus zonder uit de zetel te komen of je smartphone vast te nemen de speaker bedienen. Hoe cool is dat!

Altijd het beste geluid

Je kunt dus veel met de Sonos Roam. Het belangrijkste blijft natuurlijk de geluidskwaliteit. De Roam heeft met zijn twee ingebouwde versterkers een grote troef: automatische TruePlay. Dankzij deze innovatieve functie detecteert de speaker hoe en waar hij staat. Met die informatie wordt de klank getuned zodat je muziek altijd perfect klinkt. Of de Sonos Roam nu rechtop staat of ligt, tegen een muur staat of vrij op een tafel. Het enige wat jij moet doen? Volop genieten van je favoriete songs!

sonos, roam

Troeven

  • Altijd goed: automatische TruePlay verbetert continu het geluid.
  • Twee is nog beter: verbind twee Roam-speakers en geniet van echt stereogeluid.
  • Overal thuis: met WiFi en Bluetooth luister je binnen én buiten.
  • Stevige jongen: een robuust en waterdicht design weerstaat de natuurelementen.
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()