Menu
Terug

De Sony WH-1000XM4 is de kampioen onder de noise-cancelling hoofdtelefoons

07 augustus 2020

Hoe maak je de beste noise-cancelling hoofdtelefoon van Sony nog beter? De nieuwe WH-1000XM4 doet het met upgrades op verschillende vlakken en de allerbeste geluidskwaliteit.

Sony maakt zijn topmodel nog beter

De fonkelnieuwe WH-1000XM4 van Sony is de opvolger van de bekroonde WH-1000XM3, door veel audiofielen beoordeeld als de beste hoofdtelefoon met ruisonderdrukking (noise-cancelling). De nieuwste versie bouwt verder op het succes van zijn voorganger, met een lichter design, een verbeterde geluidskwaliteit en een ongeëvenaarde noise-cancelling die nog eens twintig procent beter is dan bij zijn voorganger. En slim dat die WH-1000XM4 is!

Sony, WH-1000XM4

Reizen en werken in alle rust

Noise-cancelling is onmisbaar als je een vlucht neemt of pendelt met de trein. Maar dat is zeker niet het enige moment dat deze hoofdtelefoon zijn nut bewijst. In een open kantoor of bij het thuiswerken brengt de WH-1000XM4 je heel wat rust. Omgevingslawaai wordt geëlimineerd zodat je enkel je muziek of film hoort. In de WH-1000XM4 zit de QN1 van Sony, een minicomputer op een chip die de allerbeste noise-cancelling levert. De meeste NC-hoofdtelefoons bestrijden lage tonen, zoals die van vliegtuigmotoren. Dankzij de QN1 worden ook hogere frequenties weggewerkt. Irritante geluidjes? Niets van te horen!

Sony, WH-1000XM4

Met je hoofd in de studio

Sony is echt trots op zijn rol als audiopioneer. Het heeft dus extra zijn best gedaan om de geluidskwaliteit bij de WH-1000XM4 verder te verbeteren. Het doel: een draadloze noise-cancelling hoofdtelefoon ontwerpen die geweldig klinkt. Dat doet Sony door LDAC-ondersteuning te voorzien, zodat je muziek in de hoogste kwaliteit wordt overgezet. Luister je naar een playlist via YouTube in lagere kwaliteit? De DSEE Extreme-functie herstelt die track naar bijna-studiokwaliteit.

Slim gezien

De WH-1000XM4 heeft verschillende intelligente functies die deze hoofdtelefoon ook heel handig maken. Het dragen wordt minder storend, want je moet niet constant de hoofdtelefoon afnemen of zelf zoeken naar de pauzeknop. Speak-to-Chat is heel slim gevonden: je muziek pauzeert automatisch als je begint te praten en vermindert de stemmen in je omgeving, zodat je je gesprekspartner goed kunt verstaan. Je kunt de WH-1000XM4 ook simultaan met twee toestellen verbinden. Luister naar een oppeppende playlist via je laptop en als er een oproep binnenkomt op je smartphone, pauzeert de WH-1000XM4 automatisch het liedje en schakelt hij over naar de smartphone. Als je begint te praten, pauzeert je smartphone automatisch. Je kunt dus het gesprek voeren zonder de hoofdtelefoon van je hoofd te nemen. De WH-1000XM4 heeft ook draagherkenning. Als je hem van je hoofd haalt, gaat hij automatisch op pauze en als je hem weer op je hoofd zet, gaat de muziek automatisch verder.

Sony Headphone-app

De WH-1000XM4 komt met de Sony Headphone-app, waarmee je het geluid en de noise-cancelling op je eigen smaak en voorkeur kunt instellen. Ook kan de app locaties en situaties herkennen, waardoor de hoofdtelefoon de mate van noise cancelling bijvoorbeeld kan afstemmen op waar je bent en wat je doet. En natuurlijk ondersteunt hij ook de nodige digitale assistenten, waaronder Google Assistant.

Sony, WH-1000XM4

Eindeloos luisteren

Het elegante design van de Sony WH-1000XM4 is heel praktisch. Wanneer je hem niet gebruikt, vouw je de hoofdtelefoon compact op en berg je hem op in de meegeleverde case. Opgeruimd staat netjes! En neen, je hoeft de powerknop niet te checken. Neem je de WH-1000XM4 af, dan schakelt de hoofdtelefoon zich na een tijdje gewoon zelf uit. Zo loopt de batterij nooit nodeloos leeg. Over die batterij gesproken: wist je dat de WH-1000XM4 een exemplaar heeft waarmee je 30 uur met noise-cancelling en zelfs 38 uur zonder ruisonderdrukking lang naar muziek kunt luisteren? En met de snellaadfunctie tap je vijf uur muziekplezier bij in tien minuten.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()