Menu
Terug

Deze draadloze oortjes van Jabra zijn ideaal voor elke sporter

13 mei 2022

Wat er bijzonder is aan de Jabra Elite 4 Active en Elite 7 Active? Deze nieuwe draadloze oortjes zonder kabel zijn echt ontworpen om zelfs bij intensief sporten muziek te leveren.

Baanbrekend

Na een reeks bejubelde draadloze oortjes voor gewoon gebruik presenteert Jabra nu twee oordopjes die speciaal voor de sporter ontworpen zijn. De Elite 4 Active en Elite 7 Active zijn beide baanbrekende draadloze oortjes die muziek in hoge kwaliteit afspelen. Sportievelingen zullen erg gelukkig zijn, want ze beschikken beide over ruisonderdrukking (noise-cancelling) én zijn bestand tegen zweet. Gaan joggen en in een onverwachte regenbui terechtkomen? Dat kunnen deze oortjes echt wel aan.

Rotsvast in je oren

Natuurlijk is een goede pasvorm bij sportieve oortjes van cruciaal belang. En al helemaal tijdens een intense work-out in de fitnessclub of als je gaat hardlopen. Als je beter wilt presteren, wil je niet afgeleid worden door oortjes die constant uit je oren vallen. Daarom heeft Jabra de Elite 4 Active voorzien van een ergonomisch ontwerp dat zo altijd goed blijft zitten. De Elite 7 Active gaat nog een stapje verder. Deze mooie oortjes krijgen een nog betere pasvorm dankzij het gebruik van ShakeGrip. Dat is innovatief materiaal met veel grip, maar dat toch zacht aanvoelt. Daarom dat de Elite 7 Active echt klein kunnen zijn, zonder ‘vleugeltjes’ of beugels die uitsteken. Ze blijven gewoon altijd op hun plaats dankzij ShakeGrip.

Weg met omgevingsgeluid

De Elite 4 Active en Elite 7 Active zijn uitgerust met noise-cancelling. Omgevingslawaai verdwijnt helemaal naar de achtergrond, zodat je enkel je muziek of favoriete podcast hoort. En niet die ene playlist die de sportclubuitbater weeral door de luidsprekers van de gym afspeelt. De ruisonderdrukking op deze Jabra-oortjes is krachtig en bij de Elite 7 Active instelbaar. Je kunt dus zelf via de Sound+-app instellen hoeveel lawaai er wordt weggedrukt. Daarnaast is er HearThrough, een aanpasbare functie die net selectief omgevingsgeluid doorlaat. Dat is handig en veilig in het verkeer, bijvoorbeeld, want zo word je tijdens het lopen nooit meer verrast door een fietser of auto die rakelings langs je scheert!

Snel opgeladen

Halverwege een work-out zonder muziek vallen? Niet leuk. Met de Elite Active-oortjes van Jabra gaat dat niet snel gebeuren. De Elite 4 Active speelt tot zeven uren muziek, de Elite 7 Active haalt zelfs acht uren! Stop je de oortjes weer in de case, dan kun je ze een aantal keren opnieuw opladen. Zo kom je aan 28 respectievelijk 30 uren muziekplezier. En neen, dat opladen duurt niet lang. Heb je snel nood aan muziek? Stop de Elite 4 Active tien minuten in de case en je kunt een uur verder. Bij de Elite 7 Active ben je al na vijf minuten weer opgeladen voor een uurtje! Dit Jabra-topmodel kun je trouwens ook draadloos opladen.

Connectiviteit

De twee Active-oortjes van Jabra verbinden via Bluetooth 5.2 met je smartphone. De Elite 7 Active kan zelfs tegelijkertijd met twee toestellen geconnecteerd zijn. Handig als je na een sportsessie even ontspant met Netflix op de tablet en toch nog bereikbaar wilt zijn via de smartphone. Dat bellen gaat trouwens heel vlot, omdat de vier microfoons op de oortjes bedekt zijn met een speciaal materiaal dat beschermt tegen windruis. Slim gezien!

Pairen met meerdere Android-toestellen is bovendien heel eenvoudig, dankzij Google Pair. De Jabra Elite 4 Active ondersteunt als een van de eerste Spotify Tap. Steek de oortjes in, druk een keer op de touchknop op een oortje en je muziek begint meteen te spelen. Eerst de Spotify-app openen en muziek zoeken hoeft helemaal niet. Begin maar aan je work-out!

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()