Menu
Terug

De 14 absolute toppers van de Consumer Electronics Show 2019

Onze redactie blikt terug
Leestijd minuten
14 januari 2019

Na een kleine week de CES-vloer te hebben afgeschuimd, werd het tijd om onze toppers te selecteren. Dit zijn de veertien coolste producten die er te zien waren op de beurs.

Nog niet helemaal mee voor wat CES nu weer juist staat? Lees er alles over in dit artikel. Check ook zeker onze Insta Stories waar je nog een heleboel andere coole releases kan bekijken die de top 14 niet haalden.

LG OLED R

Een oprolbare tv, begot! Het concept was LG Electronics al enkele jaren aan het tonen op techbeurzen, maar met de OLED R liet het op CES voor het eerst een volwaardig product zien. De OLED R is een kastje waarin een 65-inch-tv wegrolt wanneer je niet aan het kijken bent. Komt dit jaar nog op de markt, prijs nog onbekend (maar verwacht een stevig prijskaartje).

Glass Sound Speaker

Het meest opvallende product uit het CES-aanbod van Sony was deze standalone speaker, die tegelijkertijd ook een designlamp is. De Glass Sound Speaker is wel niet voor ieder soort muziek: hij is eerder bedoeld voor een rustiger deuntje, bij voorkeur met een zachte vrouwenstem en akoestische gitaren.

Harley Davidson Livewire

Hét icoon van de vrijgevochten Amerikaanse baanoutlaw, in een elektrische versie? Harley Davidson durfde het aan met zijn LiveWire-motorfiets, die op CES voor het eerst te zien was. Niet alleen moet de LiveWire dat Jack Kerouac-gevoel zien te rijmen met een toekomst waarin voertuigen onze planeet niet langer vervuilen, de moto staat ook in mobiel contact met een app op de smartphone van zijn berijder.

Samsungs The Wall

Een andere vrij radicale vormwijziging voor het klassieke televisietoestel, naast LG's oprolbare tv, is The Wall van Samsung. Een tv-scherm dat tegen de muur kan worden geplakt, zonder randen, en gemoduleerd naar smaak van de eigenaar. Dat kan via Samsungs nieuwe MicroLED-technologie, die iedere pixel belicht met minilampjes, en toelaat om een tv-scherm te bricoleren uit puzzelbare blokken.

Konka Black Diamond TV

De Chinese fabrikant Konka verkoopt zijn waren niet in het westen, maar ze staan op de CES wel te pronken met nieuwe technologie die mogelijk in tv's van andere merken terechtkomt. Zoals dit prototype van een 4K-televisie met meer dan twee miljoen dimmingzones en een extreem hoog contrast.

HTC Vive Wireless Adapter

HTC toonde op CES ook zijn nog maar net gelanceerde draadloze adapter voor de Vive-vr-headset. Het is een vondst die de kabelsoep bij het dragen van een vr-bril aanzienlijk verkleint, al doet hij er volgens eerste reviews uw hoofd nog wel ondraaglijk heet worden. Andere vernieuwingen die HTC liet zien waren ingebouwde eyetracking en de op zichzelf staande Cosmos-headset.

Sony ZG9

TV-fabrikanten menen het dus écht met hun nieuwe 8K-toestellen: niet gehinderd door het feit dat er nog geen ware content voor het nieuwe beeldformaat bestaat brengen ze er toch al nieuwe tv's voor op de markt. Sony kwam bijvoorbeeld naar CES met deze reusachtige 8K-lcd-tv. Een kanjer van een toestel, dat in twee groottes komt: 85 en 96 inch.

LG Homebrew

Deze thuisbrouwerij van LG Electronics valt niet te verwarren met de thuistapinstallaties die ondertussen al zo'n vijftien jaar geleden in huiskamers werden geïntroduceerd. De LG Homebrew claimt een volwaardige brouwinstallatie te zijn, waarin Nespresso-achtige capsules kunnen worden geplaatst die gist, hops en malts bevatten.

Panasonic GZ2000

Het Japanse Panasonic toont misschien niet dezelfde zwier als andere gevestigde techmerken, maar het scoort wel geregeld technologische primeurs. Zoals deze 4K-tv, die als allereerste HDR10+ én Dolby Vision-HDR ondersteunt. Ook is het de eerste tv op de markt die ingebouwde up-firing speakers heeft voor Dolby Atmos-geluid: luidsprekers die geluid van het plafond doen botsen om audio van bovenaf te simuleren.

Technics SL12000-Mk7

Technics bracht ook een nieuwe versie van de SL1200-Mk7 uit, de legendarische draaitafel van Panasonics submerk. De update beschikt onder meer over een motor zonder een ijzeren kern, zodat de draaischijf volledig frictieloos ronddraait en een krachtige torsie vertoont. Een klassieker opnieuw uitgevonden.

360 Reality Audio

Buiten de showvloer kregen we een demo van Sony's nieuwe 360 Reality Audio-standaard te horen. Die maakt het, door het kalibreren van de gebruiker zijn oren een audioweergave, mogelijk om een muzieknummer zo weer te geven dat het lijkt alsof de luisteraar zelf als performer op het podium staat. Eerste toepassingen worden headsets.

LG 8K OLED

Ook LG geeft vol gas voor de nieuwe 8K-beeldstandaard. De nieuwe 8K-tv die de Koreaanse fabrikant liet zien op CES is een OLED-toestel met een nieuw beeldverwerkingsalgoritme dat door het bedrijf werd ontwikkeld. Dat zit in de α9 Gen 2- processor van LG's 88-inch Z9-televisie, die onder meer geavanceerde kleurcorrecties en verbeterde upscaling naar 8K-beeld levert.

Polaroid PlaySmart 3D Printer

Polaroid probeert wel vaker een comeback te forceren op CES. Deze keer gooit het merk het op compacte 3D-printers: via wifi stuur je vrij op het internet vindbare 3D-modellen naar de printer, en die levert vervolgens een object af met een maximale omvang van 12 op 12 op 12 centimeter. Maar niet nu onmiddellijk, want in tegenstelling tot het 'instant'-cachet dat Polaroid decennia met zich meedraagt is het altijd wel eventjes wachten tot je geprinte object klaar is.

Samsung Galaxy Home

Ook Samsung werpt zich op de markt voor smart speakers met zijn Galaxy Home, een nieuwe multiroomspeaker met spraakassistent op drie modieuze pootjes waarin niet alleen zes ingebouwde speakers, acht microfoons en een subwoofer zitten, maar waarin ook Bixby huist, Samsungs eigen digitale assistant die al in de smartphones van het merk zit.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()