Iedereen die een langere rit met de auto maakte met enkele kids of oudere passagiers met eigen mobiele toestellen heeft het al ontdekt: het vraagt soms wat organisatie. De meeste discussies onderweg hebben te maken met stroom, kabels en geluid. Maar wist je dat er een aantal accessoires bestaan die veel problemen kunnen oplossen? We sommen ze hier graag voor je op!
Autolader met meerdere USB-poorten
Die ongebruikte sigarettenaansteker kun je omvormen tot een laadpunt voor meerdere mobiele toestellen. Gewoon een autolader insteken en je batterijproblemen zijn opgelost. Een model met twee of drie USB-poorten is een aanrader. Eentje met poorten die 2A kunnen leveren, laadt je smartphone sneller op. Voor een laptop zijn de kleine laders meestal niet geschikt, maar er zijn ook speciale autoladers voor laptops te vinden.
Hoes en screenprotector
Omdat er altijd iets mis kan zijn, bescherm je best alle mobiele toestellen met een degelijke hoes en screenprotector. Zo’n schermbeschermer wordt wel eens vergeten, maar ze bieden veel bescherming en kosten niet veel. Je kunt ze ook door een expert laten aanbrengen als je het zelf te moeilijk vindt. En als ze na een jaar vuil zijn, vervang je de protector en oogt je tablet of smartphone weer als nieuw!
Houder voor je smartphone
Een smartphone die vooraan rondslingert of een tablet die in de handen wordt gehouden? Die ziet er snel niet meer zo goed uit. Een gepaste houder is daarom een goed idee. Je hebt houders in alle vormen en maten, dus controleer vooraf dat je mobiele toestel erin past. Er zijn zelfs modellen die je smartphone vasthouden en draadloos opladen. Als je een smartphone gebruikt als navigatieoplossing is een houder echt onmisbaar. Plaats het toestel dan wel zo dat je de weg niet uit het oog verliest.
Hoofdsteunhouder
Een hoofdsteunhouder voor een tablet kunnen we echt aanraden, zeker met kinderen die onderweg in slaap durven te vallen. Let dan wel op dat de kijker een hoofdtelefoon gebruikt, anders krijgt de bestuurder afleidend geluid in zijn oren gepompt.
Powerbank
Veel auto’s hebben achteraan geen USB-poorten of sigarettenaansteker. In plaats van te werken met lange laadkabels die door de auto lopen, kun je ook een powerbank inzetten. Laad hem thuis op en dan kun je onderweg een smartphone drie tot vier keer opladen en een tablet enkele keren, afhankelijk van de capaciteit. Eentje van 10.000 mAh brengt je al ver, met meerdere batterijslurpers is 20.000 mAh ook niet overdreven. Een powerbank is ook een goede optie als je wel achteraan USB-poorten hebt, maar je niet wilt dat de mobiele toestellen van je passagiers Android Auto of CarPlay activeren.
Laadkabels
Het lijkt een triviaal iets, maar het baat wel om vooraf na te denken over de laadkabels die je gaat gebruiken. Een wat langere kabel is bijvoorbeeld handig en veiliger. In de beperkte ruimte van een auto is het namelijk makkelijk om verstrikt te raken in een strak gespannen laadkabel. In het ergste geval volgt er een harde snok en breekt er een connector af of raakt de USB-poort van een mobiel toestel beschadigd. Been there, done that...
Noise-cancelling hoofdtelefoon
Bij hoofdtelefoons met ruisonderdrukking denken veel mensen aan vliegreizen. Maar ook in een auto is een NC-hoofdtelefoon heel nuttig. Het geraas van de weg wordt helemaal geëlimineerd, zodat de volumeknop bij een film of game niet open moet worden gedraaid. Een noise-cancelling hoofdtelefoon werkt doorgaans ook draadloos. Je moet hem dus ook opladen, maar het betekent wel minder kabels in de auto.