Menu
Terug

Fujifilm FinePix XP130

17 april 2018

De FinePix XP130 is een stevige camera die je overal mee naartoe kunt nemen. Zo kun je overal foto’s en video’s maken - te land, ter zee en in de lucht. Verbind hem draadloos met je smartphone om hem vanop afstand te bedienen.

Stevig

De Fujifilm FinePix XP130 kan tegen een stootje. Letterlijk: de camera is schokbestendig en kan tegen een val van 1,75 meter hoogte. Geen probleem dus als je hem onverwachts uit je handen zou laten glippen. Hij is waterdicht tot tien meter diep, zodat je er ook een plons in het zwembad mee kunt maken. Voor wintersporters is hij vriesbestendig gemaakt tot 10 graden Celsius onder nul. De camera is bovendien ook stofdicht afgewerkt, zodat vuil of zand niet kan binnendringen. De FinePix XP130 bevat een CMOS-beeldsensor van zestien megapixels die haarscherpe beelden maakt. Omdat het bijzonder ontwerp van de sensor extra veel licht opvangt, kun je ook bij weinig licht of onder water heldere foto’s en video’s maken. In donkere omstandigheden zorgt de ingebouwde beeldstabilisatie ervoor dat je opnames scherp blijven zonder dat je een statief moet gebruiken. De FinePix XP130 is uitgerust met een 5x zoomlens die begint aan 28 mm, wat toelaat om landschappen en interieurs te fotograferen, en gaat tot aan 140 mm zoom voor foto’s van zaken die veraf liggen.

Fujifilm FinePix XP130 - yellow

Handige bediening

De camera is uitgerust met grote knoppen die je ook met handschoenen aan kunt bedienen. Aan de achterzijde zit een groot en helder LCD-scherm. Dat is voorzien van een antireflecterende coating, zodat het ook in felle zon goed zichtbaar blijft. De helderheid van het scherm wordt automatisch aangepast aan de omstandigheden: in een donkere kamer zal het scherm minder helder stralen, waardoor je batterij langer meegaat. Die batterij heeft overigens vijftien procent meer capaciteit dan het vorige model, waardoor je met een volle lading tot 240 foto’s kunt maken. Het grote scherm toont hulpmiddeltjes om de perfecte foto te maken. De elektronische waterpas toont of je de camera wel mooi horizontaal houdt - heel handig wanneer je een mooi landschap fotografeert of de zon die ondergaat aan de horizon. De oogdetectiefunctie helpt om mooie portretten te maken waarbij het oog van de persoon die je fotografeert perfect scherp afgebeeld wordt.

Fujifilm FinePix XP130

Slim verbinden

Dankzij een zuinige Bluetooth-verbinding kun je de FinePix XP130 koppelen met je smartphone. Zo kun je de camera vanop afstand bedienen, wat onder meer handig is als je groepsselfies wilt maken. De camera neemt bovendien ook de exacte datum en tijd, en de locatiegegevens van je smartphone over, zodat je nadien perfect weet waar en wanneer je een foto gemaakt hebt. Heb je een Instax Share-printer? Dan kun je je foto’s draadloos afdrukken, rechtstreeks vanop de camera.

Cinemagraph

Met de FinePix XP130 kun je actie op een unieke manier vastleggen in een ‘cinemagraph’. Dat is een foto waarbij je onderwerp (bijvoorbeeld een kind op een schommel) beweegt, terwijl de achtergrond bevroren is. Een cinemagraph maken is kinderspel: je filmt tot vijf seconden van de actie, en dan duid je aan wat het bewegende onderwerp is. De camera zorgt ervoor dat de rest van de cinemagraph niet beweegt.