Menu
Terug

Ga voor DAB+

20 februari 2018

Met DAB+ ben je verlost van krakend FM-geluid en wordt het luisteren naar radio een nog groter plezier. Genieten van die geweldige digitale radiokwaliteit doe je uiteraard met Philips!

Eindelijk genieten

Nu dat de Belgische zenders de stap naar DAB+ hebben gezet, kunnen we eindelijk genieten van de veel betere geluidskwaliteit die deze nieuwe digitale radiotechnologie biedt. Het verschil met FM is immens. Gedaan met ruis, storingen en gekraak. Philips heeft drie toestellen die de overstap geheel pijnloos maken. De BTB8000/12 is meer dan een radio, dat zie je meteen. Hoewel het een compact geheel blijft, is dit wel een volledig muzieksysteem met twee aparte kleine luidsprekers. Gemakkelijk te plaatsen en tegelijkertijd toch in staat om een kamer te vullen met echt stereogeluid. Een echt pronkstuk is het, met zijn behuizing uit metaal en twee retro-VU-meters.

Ook Bluetooth

Naast een goede ontvangst van DAB+ beschik je bij de BTB8000/12 over de mogelijkheid om digitale bestanden en streams te beluisteren. Via de Bluetooth-functie stream je wat je wilt vanaf je mobiele toestel. Of speel muziekbestanden af die op een USB-stick staan. Je kunt ook je smartphone of tablet met een kabel aansluiten - en dan wordt hij meteen ook opgeladen. Heb je nog cd’s liggen? Geen probleem, die speelt de BTB8000/12 met plezier af.

Ook de BTB4800/12 is een muzieksysteem, maar dan anders opgevat. Dit is een alles-in-één apparaat van 30 watt. De speakers zitten mee in de fraai afgewerkte behuizing, zodat het toestel weinig ruime inneemt. Je gaat hem zeker niet willen verstoppen in een meubel, want door het gebruik van fraai hout is deze Philips-speaker een zeer stijlvol toestel geworden dat mooi in je woonkamer of bureau staat. Via DAB+ luisteren staat centraal bij de BTB4800/12, maar je kunt ook cd’s beluisteren, muziekbestanden afspelen via USB of je favoriete muziekdienst streamen dankzij Bluetooth.

Wat is DAB+?

DAB+ is digitale radio, de opvolger van DAB. Het is sowieso beter dan analoge FM (minder storingsgevoelig) en van een hogere kwaliteit dan DAB. DAB+ heeft ook een stabielere ontvangst.

Digitaal wakker worden

Ook in de slaapkamer verdien je de beste geluidskwaliteit. Word wakker met je favoriete zender in kristalheldere DAB+-kwaliteit, met de AJB3000/12. Deze radiowekker van Philips is net wat je nodig hebt om een goede start van de dag te nemen. Het toestel heeft een grote display met rustgevende blauwe cijfers, zodat je tijdens de nacht meteen het uur weet. Moet je partner wat later opstaan? De AJB3000/12 heeft twee instelbare alarmen, dus laat haar nog gerust even snoozen.