Menu
Terug

GoPro HERO7 Black

Verken de wereld
Leestijd minuten
21 mei 2019

Christophe Lefebvre en zijn echtgenote Stéphanie reizen de wereld rond, op zoek naar fascinerende verhalen en mysterieuze legendes. Op hun website, sociale media en YouTube-kanaal brengen ze daarvan verslag. Christophe filmt alles met de GoPro HERO7 Black.

Boeiende geschiedenis

Christophe en Stéphanie verkennen verlaten gebouwen, dalen af in diepe mijnschachten en tunnels waarvan niemand weet waarheen ze leiden, en speuren naar mythische monsters en legendarische schatten. “Het is ooit begonnen toen we een leuke geschiedenisles voor kinderen wilden maken. Als kinderen geschiedenis uit een boek moeten leren, vinden ze dat niet cool en vergeten ze dat snel. Dus hebben wij een historisch avontuur gemaakt, met video. En zo hebben we de smaak te pakken gekregen”, vertelt Christophe.

Ondergronds meer

“Een van de meest memorabele momenten was de ontdekking van een ondergronds meer onder de Franse stad Rijsel. In 1214 zou een Engelse ridder van koning Jan Zonder Land 400.000 goudstukken gekregen hebben om huurlingen te betalen.” Die ridder werd ladderzat teruggevonden in een herberg. Hij beweerde dat hij de schat had verborgen in een ondergronds meer. Christophe en Stéphanie zijn gaan zoeken en hebben dat meer gevonden.

Compacte camera

Christophe heeft de beelden om het te bewijzen. Op zijn avonturen neemt hij altijd GoPro-camera’s mee. “In de tunnels op weg naar dat meer moesten we door smalle doorgangen waar ik net in pas. Dan wil je geen zware rugzak meezeulen. Het is er vochtig en je materiaal moet tegen een stootje kunnen. Ik heb verschillende actiecamera’s getest, maar GoPro stak er met kop een schouders bovenuit. De lichtgevoeligheid is fenomenaal.” Ze gebruiken nu de HERO7 Black. “Ik vond de HERO6 al heel goed, maar de HyperSmooth-video van de HERO7 is weer een klasse hoger. Onvoorstelbaar hoe stabiel dat beeld is, alsof je camera op een luchtmatras zweeft.”

Accessoires en apps

Christophe neemt altijd een selfiestick zoals de GoPro Shorty mee, en een klein statief, zoals de GoPro 3-way. “Zo kan ik de camera plaatsen waar ik wil, en mezelf filmen.” Ook de GoPro Handler gaat altijd mee; deze handgreep blijft drijven als de camera in het water zou vallen. “De GoPro’s zijn wel waterdicht, maar daar heb je niets aan als de camera tien meter diep in een ondergronds meer ligt,” lacht Christophe. Stéphanie gebruikt de GoPro Seeker-rugzak om alles mee te nemen. Om korte video’s te maken voor sociale media gebruikt Christophe de GoPro Quik-app. “Die app is echt heel goed als je snel iets wilt maken.” Voor lange video’s gebruikt hij Adobe Premiere, omdat daar nog meer opties en instellingen in zitten.

Tips van Christophe

Christophe heeft tips voor wie zijn eigen avonturen of reizen wil filmen. “Allereerst: maak je geen zorgen over instellingen. De standaardinstellingen zijn voor een beginner echt heel goed. Heb je meer ervaring, dan kun je experimenteren met andere settings.” De allerbelangrijkste tip is: probeer niet perfect te zijn. “Het geeft niet dat je hoofd maar half in beeld is of dat de horizon scheef staat. Dat is net de charme van filmen met een GoPro-camera. Zet hem eens op je hoofd, hang hem aan je schouder, zet hem op een selfiestick, probeer maar. Als je te veel nadenkt over hoe je moet filmen, ga je lijken op een goedkope kopie van Tom Waes. En dat is niet de bedoeling.”

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()