Menu
Terug

Harmon Kardon Citation Bar: tv-geluid wordt echt 5.1-surround

30 augustus 2019

De Citation Bar van Harman Kardon is een soundbar zoals geen andere. Je hebt het mooie, industriële design met Scandinavische accenten, maar vooral een uitstekende klank die films, series en andere tv-uitzendingen geweldig maken. En het kan nog beter …

Een hele upgrade

De Citation Bar van Harman Kardon kan twee dingen bijzonder goed: hij tilt je tv-­avond naar een hoger niveau door veel beter te klinken dan de kleine speakers in je tv en hij speelt al je muziek af in een hoge kwaliteit. Deze soundbar past bovendien heel mooi in je interieur én is gemakkelijk te bedienen - eigenlijk vier dingen waarin de Citation Bar excelleert. Het Scandinavische design van de Citation-speakers ziet er nog mooier uit bij de Citation Bar. Het Kvadrat-textiel bedekt de volledige lengte van de soundbar. Zowel de lichtgrijze als de donkere wol zien er prachtig uit. Het is een slank toestel, met een breedte die past bij een 55-inch tv, en het is helemaal niet hoog. Je kunt de Citation Bar dus bijna altijd onder je tv schuiven. Ophangen kan natuurlijk ook, met de meegeleverde accessoires.

Echt surroundgeluid zoals in de bioscoop

In de bioscoop word je helemaal ondergedompeld in een film. Dat komt door het grote scherm, maar ook door het surroundgeluid dat van alle kanten op je afkomt. Met de Citation Bar kun je hetzelfde ervaren. Als je alleen een Citation Bar plaatst, krijg je het tv-geluid groots en breed te horen. Voeg er een Citation Sub aan toe en opeens klinken explosies in actiefilms, soundtracks met orkesten en elektronische muziek nog indrukwekkender. Heftige bassen vullen de woonkamer. Nu nog helemaal omringd worden door filmgeluid. Daarvoor voeg je twee Citation Surround-speakers toe. Het zijn kleine dingen, maar als je ze links en rechts achter je neerzet, ervaar je iets machtigs. Autoachtervolgingen rijden door de kamer, kogels vliegen je om de oren, ruimteschepen komen van achter je het scherm ingevlogen, … Het klinkt zoals de regisseur het bedoelde, en zonder hinderlijke kabels die door je kamer lopen.

Het centrum van je huis

Dankzij de Harman Kardon Citation Bar kun je de kabelspaghetti aan de achterkant van je tv elimineren. Deze soundbar verbind je via een HDMI-kabel met je tv. Randapparatuur, zoals een gameconsole, tv-decoder of Blu-ray-speler, hang je rechtstreeks aan de Citation Bar. Zo moet er maar een kabel naar het tv-scherm lopen. Het wordt echt een hub voor je hele tv-ervaring!

Google Assistant-ondersteuning

Deze Harman Kardon-soundbar kan ook het centrum van je slimme woning worden. Dankzij de ingebouwde microfoon en Google Assistant-ondersteuning kun je met een stemcommando allerlei zaken doen. Het volume regelen of een ingang kiezen, bijvoorbeeld, maar ook andere Google-compatibele slimme toestellen bedienen. Zeg ertegen dat bijvoorbeeld de Philips Hue-lampen het licht in de woonkamer moeten dimmen om sfeervol naar een film te kijken. Of stel een alarm in voor het geval dat je indommelt achter de tv. Het weerbericht controleren of een weetje opzoeken (“Welke Marvel-
films zijn er?”), dat doe je gewoon vanuit je luie zetel.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()