Menu
Terug

Intenser gamen met JBL QuantumSurround-geluid

01 oktober 2020

Ben je weer binnen enkele minuten gesniped door het andere team? Misschien is het wel tijd voor een geluidsboost van JBL. De nieuwe Quantum-headsets verhogen je winstkansen met een accuraat geluid en geavanceerde functies als QuantumSurround.

Daarom win je met een Quantum-headset

“Waar zit het andere team? - Geen idee, maar ik hoor schoten links van me. - Effe checken!” Kort samengevat is dit de kracht van een goede Quantum-headset: je hoort gamegeluid accuraat en perfect geplaatst in de gamewereld. Een game wordt zo meeslepender, maar dat is niet het enige. Je wint omdat je je beter bewust bent van wat er rond je gebeurt. De sleutel tot die totale immersie heet QuantumSurround. Het is een van de vele troeven van de nieuwe Quantum-gameheadsets van JBL.

Veeleisend publiek

Voor het eerst kunnen gamers genieten van de legendarische JBL-geluidskwaliteit, via headsets die vanaf de grond af ontworpen zijn om precies te bieden wat een veeleisende gamer nodig heeft. Accuraat geluid zoals je nog nooit ervaren hebt, heldere communicatie zodat je teamgenoten je perfect begrijpen en een hoog draagcomfort om gamemarathons aangenaam te maken. Met welk platform ze samenwerken? Alle platformen! Er zijn zeven JBL Quantum-modellen, zowel met kabel als draadloos, startend bij de Quantum 100 tot het baanbrekende Quantum One-topmodel.

jbl, quantum

Topgeluid en spitstechnologie

De meeste Quantum-headsets zijn uitgerust met QuantumSurround, een slimme technologie die je helemaal onderdompelt in de gamewereld. Gamegeluiden worden precies gepositioneerd, zodat jij meteen weet in welk gebouw een vijand verscholen zit en dat er een helikopter aankomt met bevoorrading. Net zoals je in het echte leven een fietser achter je hoort aankomen voor je hem ziet en weet hoe groot een kamer is nog voor je echt rond je hebt gekeken.

Situational awareness

Maar hoe werkt het precies? Het begint bij de soundtrack van een game. Hoor je die met een gewone hoofdtelefoon, dan krijg je stereogeluid dat tussen je oren afspeelt. Mooi, maar niet realistisch. Gebruik een JBL-headset met QuantumSurround en het geluid wordt een realistische ‘beleving’. Het verschil is spectaculair! De gamesoundtrack lijkt in een veel grotere omgeving af te spelen. Je hoort de geluidseffecten overal rond je, net zoals bij een film in een bioscoopzaal. Ze zijn juist gepositioneerd zodat je met je oren bepaalt waar ‘iets’ zich bevindt. Situational awareness heet dat. Een zombie die je besluipt, hoor je effectief achter je. Uit je stoel springen mag dus!

Geluidsdiepte

Het 3D-geluidsbeeld heeft ook echt diepte: een helikopter die in de verte op je afvliegt, hoor je eerst stil en dan steeds luider. Net als in het echte leven zorgt QuantumSurround ervoor dat gamegeluid je veel vertelt over de virtuele wereld rondom je. Waar zitten je teamleden en waar heeft de vijand zich verstopt? In welke richting vloog die Tie-Fighter? QuantumSurround is meeslepend, maar vooral accuraat zodat je sneller kunt reageren. Ja ja, misschien zie je de vijand nog niet, maar je kunt hem wel al horen.

Bij de Quantum One wordt deze surroundtechnologie naar the next level getild via QuantumSphere 360. Het JBL-topmodel meet continu de positie van je hoofd en zal de effecten altijd juist positioneren ten opzichte van het scherm. Je moet het eens proberen: het is echt on-ge-loof-lijk!

jbl, quantum
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()