Menu
Terug

Kies voor klasse met The Frame van Samsung

Jouw interieur, jouw stijl
Leestijd minuten
21 november 2018

Tv’s zijn een lastig onderwerp voor mensen die hun woonkamer een specifieke, eigen stijl willen geven. Die grote, zwarte rechthoek doorkruist immers al je plannen voor een mooi en modern interieur. Daar heeft Samsung gelukkig een oplossing voor: The Frame van Samsung.

Nuttig en decoratief

Een moderne tv mag dan wel een superslank profiel hebben en een quasi onzichtbaar kader, maar wanneer hij uitstaat, blijft het een groot zwart vlak. Een object dat op geen enkele manier bijdraagt aan de sfeer in de woonkamer, of iets vertelt over jezelf. Om dat probleem op te lossen, ging Samsung samenzitten met de bekroonde ontwerper Yves Béhar. Het resultaat: The Frame, een Ultra HD 4K-televisie die wanneer hij uitstaat perfect opgaat in je interieur. Dat kan als fotokader met je eigen foto’s die hij toont in verschillende lay-outs en pass-partouts, of als kunstkader. Daarvoor biedt hij een ruime selectie kunstwerken aan, van de Albertina-collectie uit het Museo del Prado, tot Saatchi Art, en voor fotografieliefhebbers zijn er Magnum Photos en Yellowkorner.

Oplossing voor elke stijl

The Frame past in elke stijl. Hou je van een minimalistische zwart-wit stijl? Opteer dan voor een witte lijst en hang de tv strak tegen de muur. Kies een schermvullend kunstwerk met sterk contrast, zoals zwart-witte lijntekeningen, of eventueel met een enkele kleur.

Hou je het liever warm en gezellig, en kies je voor natuurlijke materialen zoals mooie linnen gordijnen, selecteer dan een houten lijst. Kies een kunstwerk zoals een landschap met rustige kleurtonen, liefst in een passe-partout - de extra witruimte zorgt voor rust. Fris en groen, dat kan natuurlijk ook. Heb je veel planten in huis, groot en klein? Dan kies je best voor het zwarte kader, een ideale combinatie met groen. Een schermvullend kunstwerk met veel bladgroen, zoals ‘De Olijfbomen’ van Vincent Van Gogh past dan perfect in je interieur.

Mooi beeld en zuinig

The Frame is uitgerust met een omgevingslichtsensor die de helderheid van het scherm perfect aanpast aan de hoeveelheid licht in de kamer. Zo heb je dag en nacht een rustig, maar mooi beeld. Dankzij de bewegingssensor detecteert The Frame of er iemand aanwezig is in de kamer. Hij schakelt zichzelf automatisch uit als je de kamer verlaat en schakelt zich in wanneer je binnenkomt. Zo is hij extrazuinig in verbruik.

Vier tips voor de juiste opstelling

  1. Kies een lijst voor The Frame die bij je woonkamer past. De verwisselbare lijsten zijn verkrijgbaar in licht hout (eik), donker hout (walnoot), wit en zwart.
  2. Hang je The Frame tussen andere kunstwerken, zoals in een kunstgalerij? Hang alle werken dan op gelijke afstand van elkaar. The Frame plaats je best centraal en omring je met andere werken, waarbij je telkens ongeveer tien centimeter onderlinge afstand behoudt.
  3. Denk eraan dat je ook tv-kijkt op The Frame, en hij mag dus niet te hoog of te laag hangen. Om de ideale hoogte te bepalen, ga je in de zetel op de belangrijkste kijkpositie zitten. Je ooghoogte moet dan overeenkomen met het midden van het scherm. Meestal betekent dat dat de onderzijde ongeveer 70 tot 90 centimeter boven de grond hangt.
  4. Dankzij de One Invisible Cable en One Connect Box heb je veel keuzevrijheid bij het plaatsen van The Frame en is een standaard tv-meubel geen verplichting. Zo ziet je woonkamer er nog mooier uit.
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()