Menu
Terug

Kodak Printomatic

Foto's meteen klaar
Leestijd minuten
15 november 2017

Dit gloednieuwe toestel van het iconische cameramerk Kodak combineert het beste van twee werelden. Het is een digitale camera die tegelijk ook instantfoto’s afdrukt. Zo kun je een foto tegelijk delen en bewaren!

Eenvoudig printen

De Kodak Printomatic is een digitale camera met een 10-megapixel sensor en een vaste groothoeklens. Dankzij het grote diafragma van f/2 laat de lens veel licht binnen. De ingebouwde flitser gaat automatisch af als je foto’s maakt in donkere lichtomstandigheden. Via de heldere optische zoeker neem je je onderwerp in beeld; de Printomatic bevat geen schermpje. Alle foto’s worden bewaard op een micro-SD-geheugenkaartje dat je in de Printomatic kunt plaatsen. Haal het geheugenkaartje weer uit de camera en zet de foto’s op je computer of smartphone. Vandaar kun je ze delen op je favoriete sociale netwerksites.

Kodak Printomatic

Meteen klaar

Tegelijk is de Printomatic ook een echte instantcamera. Na de opname wordt elke foto automatisch afgedrukt op het Kodak ZINK-papier van 50 bij 76 millimeter. Je hebt dus geen computer, smartphone of WiFi-verbinding nodig. Terwijl de ene foto uit de Kodak-camera rolt, kun je al een volgende maken - geen risico dus dat je een leuk moment mist. Je hebt nog wel de keuze om de foto in kleur te laten drukken of in zwart-wit. De Printomatic bevat een ingebouwde herlaadbare batterij en wordt geleverd met een USB-kabel waarmee je het toestel kunt opladen. Lampjes op de camera tonen wanneer de batterij bijna leeg is, wanneer het ZINK-papier bijna op is en wanneer je micro-SD-geheugenkaart bijna vol is.

Kodak Printomatic foto's

Kodak ZINK-papier

Gedaan met inkt: het revolutionaire ZINK-papier is genoeg om een foto te produceren. ‘ZINK’ staat voor ‘Zero Ink’ en gebruikt een speciaal soort papier dat microscopisch kleine kleurstofkristallen in drie kleuren (cyaan, geel en magenta) bevat. Bij het afdrukken worden de kristallen met de juiste kleur zichtbaar gemaakt door ze te verhitten. Zo krijg je een prachtige afdruk met rijke kleuren. De afdruk wordt beschermd door een vuilafstotende coating en is bestand tegen vocht en bijna niet te scheuren. Het ZINK-papier is tevens voorzien van een zelfklevende achterkant, zodat je een foto als sticker op je koelkast of in een boek kunt kleven. Het Kodak ZINK-papier is beschikbaar in verpakkingen van twintig tot vijftig foto’s.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()