Menu
Terug

LG OLED W8, E8 en C8

04 mei 2018

LG introduceert in 2018 een nieuwe reeks tv’s. De uitmuntende beeldkwaliteit van OLED gecombineerd met de innovatieve beeldverwerking van de α9-processor levert sensationeel kijkplezier. De tv’s zijn uitgerust met kunstmatige intelligentie voor nog slimmer en handiger gebruiksgemak.

Perfect zwart, rijke kleuren

OLED-schermen bieden het allerbeste contrast. Elke pixel kan immers individueel aan- of uitgeschakeld worden, en een pixel die uitstaat, toont perfect zwart. Dat bijna oneindige contrast geeft de beelden een natuurlijke, bijna tastbare diepte. Bovendien zorgt de perfecte zwartweergave er ook voor dat we kleuren veel rijker en intenser waarnemen. Met drie nieuwe reeksen heeft LG voor iedereen een OLED-scherm, elk met een eigen kenmerkend design. De W8-reeks gebruikt het flinterdunne Picture-on-Wall-ontwerp, de E8-reeks Picture-on-Glass en de C8-reeks pronkt met zijn strakke Cinema Screen-design.

Haarscherp beeld

Zowel de W8-, E8- als C8-reeks is uitgerust met LG’s nieuwste beeldverwerkingstechnologie die in de α9-processor (Alpha9) vervat zit. Deze processor is speciaal voor OLED-schermen ontwikkeld. De nieuwe ruisonderdrukkingstechnologie gebruikt vier in plaats van de gebruikelijke twee stappen. Daarmee haalt hij alle ongewenste ruis uit het beeld en worden subtiele kleurovergangen perfect weergegeven zonder storende kleurbanden. Door grondige analyse onderscheidt hij voorwerpen op de voorgrond zodat hij die een dieper contrast kan geven dan zaken op de achtergrond. Daardoor krijgt het beeld meer diepte. En waar er veel detail is, accentueert de processor dat detail netjes zodat je werkelijk haarscherpe beelden ziet.

Beelden uit de toekomst

Dankzij hun perfecte zwartwaarde, rijke kleurweergave en oneindig contrast zijn OLED-schermen een uitstekende keuze voor High Dynamic Range-beelden (HDR). De LG OLED-tv’s ondersteunen HDR10, Dolby Vision, HLG en Advanced HDR van Technicolor. Ook hier draagt de Alpha9-processor zijn steentje bij. Hij zorgt voor de nauwkeurigste kleurweergave ooit, dankzij meer dan 35.000 kleurreferentiepunten, zeven keer meer dan voorheen.

Hij ondersteunt ook HFR-beelden (High Frame Rate, of hoog aantal beelden per seconde). Die leveren tot 100 beelden per seconde waardoor ze vergeleken bij de conventionele 50 of 24 beelden per seconde extreem scherp en vloeiend beeld geven, ook als de actie op het scherm erg snel is. Ideaal voor sportwedstrijden en actiefilms.

Slim gebruiksgemak: ThinQ

LG heeft WebOS, zijn intuïtieve en handige smart-tv-platform, nu nog slimmer gemaakt dankzij AI-functionaliteit. Met ThinQ functioneert de televisie als een hub voor je smarthome-omgeving, en kunnen allerlei huishoudapparaten via Bluetooth of WiFi een verbinding maken met je tv.

ThinQ maakt van je televisie ook een geavanceerde spraakassistent die complexe opdrachten begrijpt. Zo kun je de tv vragen om zichzelf uit te schakelen na afloop van het huidige programma. Of om te schakelen naar een bepaald programma zonder dat je een zendernummer of naam hoeft te vermelden. Of je kunt vragen om de tv elke weekavond om acht uur ’s avonds aan te zetten. Het is maar een greep uit de vele mogelijkheden.

 

Dolby Atmos

Natuurlijk wil je ook het beste geluid bij dit fantastisch beeld. Daarom ondersteunen alle OLED-tv’s van LG Dolby Atmos. Deze nieuwe geluidsstandaard kan geluiden perfect in de driedimensionale ruimte plaatsen zodat je meer dan ooit de indruk hebt midden in de actie te zitten.