Menu
Terug

Met de Bose Soundbar 500 ga je voor beter tv-geluid

20 november 2018

Een film of serie moet niet enkel een feest voor de ogen zijn, ook je oren verdienen verwend te worden met echt bioscoopgeluid. De Soundbar 500 van Bose is daar de perfecte oplossing voor.

Meeslepend zoals in de bioscoop

Waarom is een avondje naar de bioscoop zo leuk? Deels omdat je die Hollywood-blockbusterfilm kunt bekijken op een immens groot scherm, maar ook omdat je omhuld wordt door het geluid van de film. En dat wil je toch ook graag bij je thuis. Daarom heb je in de woonkamer inmiddels een grote tv geïnstalleerd, maar toch mis je nog het meeslepende van in de bioscoopzaal.

Hoe dat komt? De kleine speakers in je tv kunnen gewoonweg niet de spectaculaire geluidseffecten en soundtrack van films weergeven zoals het hoort. Je hebt iets extra nodig: de Bose Soundbar 500. Deze soundbar is ontworpen om je tv perfect aan te vullen met machtig geluid, net zoals in de bioscoopzaal. Maar zonder dat je woonkamer vol komt te staan met allerlei speakers, subwoofers en kabels. De Soundbar 500 klinkt inderdaad heel groots, maar neemt zelf weinig plaats in.

Spektakel, maar ook verfijning

Het design van de Soundbar 500 is discreet en stijlvol. De Bose-soundbar is amper vijf centimeter hoog, waardoor je hem voor de meeste tv’s kunt plaatsen zonder het scherm te bedekken. Toch kan dit kleine toestel de hele woonkamer vullen met vol en gedetailleerd geluid, inclusief de bassen die je nodig hebt om muziek en explosies adembenemend weer te geven. Nieuwe luidsprekers die Bose speciaal voor de Soundbar 500 ontwierp, maken een weergave mogelijk die je niet voor mogelijk achtte. Niet enkel de spektakelwaarde ligt hoger, alles qua geluid wordt beter. Dialogen zijn beter te verstaan omdat ze loskomen van andere geluidseffecten in de soundtrack van een film, bijvoorbeeld.

Er is ook goed nagedacht over het design van de Soundbar 500, zodat je interieur niet ontsierd wordt door een lomp stuk elektronica. Neen, de Bose-soundbar is allesbehalve schreeuwerig, maar net heel kwaliteitsvol en discreet afgewerkt.

Altijd goed

Tv-speakers en goedkope soundbars presteren vaak niet optimaal omdat ze buiten het testlab in heel diverse woonkamers terechtkomen. Het ene gezin heeft een zithoek in een grotere leefruimte, het andere zit knus in een aparte tv-kamer, de ene woonkamer is L-vormig, de volgende is weer open aan een kant. Al die verschillen zorgen ervoor dat geluid vertroebelt en dingen verdwijnen. Maar niet bij de Soundbar 500. Bose rust deze soundbar uit met het ADAPTIQ-systeem, een slimme functie die je een keer uitvoert om een klank te krijgen die aangepast is voor jouw ruimte. Bij het plaatsen van de Soundbar 500 doorloop je een snel stappenplan om je woonkamer te meten (via een microfoon), waarna het Bose-toestel weet welke aanpassingen nodig zijn. Zo, dat klinkt al heel wat beter!

Nog grootser

Uit de doos klinkt de Bose Soundbar 500 al zeer indrukwekkend. Maar heb je een grote woonkamer of wil je gewoon een nog spectaculairder geluid, dan kun je hem uitbreiden met extra toestellen van Bose. Bijvoorbeeld de Bose Bass Module 500 voor betere bassen of de Bose Surround Speakers om geluidseffecten van achter en naast je te laten komen. De filmsoundtrack omhult je dan helemaal!

Ook voor muziek

De Bose Soundbar 500 heeft WiFi aan boord en kan via een app bediend worden. Zo kun je eigen muziek afspelen of luisteren naar streamingdiensten als Spotify of Deezer. Of ontdek je nieuwe liedjes via TuneIn, de toegangspoort tot duizenden radiostations van over de hele wereld.