Menu
Terug

Met de Bose Soundbar 500 wordt je woonkamer een bioscoop

16 oktober 2018

Beter tv-geluid als je naar films en series kijkt, wil iedereen, maar je hebt misschien geen zin om een groot audiotoestel in je woonkamer te plaatsen. De Soundbar 500 van Bose is dan de perfecte oplossing.

Boost voor je tv-geluid

Heb je je na een leuke filmavond in de cinema al eens afgevraagd waarom een film thuis in de woonkamer nooit zo spannend is? De reden is waarschijnlijk te zoeken bij het matige geluid dat uit je televisie komt. De minispeakers in het scherm, die maar een deel van een filmsoundtrack laten horen, kunnen nu eenmaal niet echt overtuigen. Tijd voor een audio-upgrade! Het knappe aan de Soundbar 500 van Bose is dat deze soundbar cinemageluid naar je woonkamer brengt, zonder die ruimte vol te zetten met speakers en andere grote apparatuur. Dit is een krachtige soundbar met wel heel bescheiden afmetingen. Je zal niet geloven hoe meeslepend films en series plots klinken!

Compact en groots

De Bose Soundbar 500 is een stijlvolle verschijning die perfect past bij je slanke tv. Hij is amper vijf centimeter hoog, waardoor je de Soundbar 500 voor je tv kunt plaatsen zonder dat hij opvalt. Dat klopt natuurlijk alleen maar als je niet naar tv kijkt. Zodra je in de zetel gaat zitten met een emmer popcorn op je schoot en de tv inschakelt om een film te bekijken, zal je een voller, gedetailleerder geluid horen dat de kamer vult.

Om die slanke verschijning mogelijk te maken en toch een krachtig geluid te produceren, ontwierp Bose nieuwe speakers die heel dun zijn. Maar ook effectief, want ondanks de bescheiden grootte klinken filmeffecten spectaculair. Dialogen begrijp je ook veel beter, want de Soundbar 500 verbetert niet enkel luide actiescènes, maar ook momenten waarop er veel gesproken wordt. Of een soundbar goed klinkt, hangt deels af van de ruimte. Daarom heeft de Soundbar 500 het ADAPTIQ-systeem aan boord, dat via een snelle meting de eigenschappen van je woonkamer bepaalt en dan de klank van de soundbar optimaliseert.

Ook voor muziek

Een soundbar dient niet enkel om het tv-geluid beter te doen klinken. Als je in de zetel een boek wilt lezen en ondertussen muziek wilt beluisteren, dan staat de Bose Soundbar 500 ook voor je klaar. Hij heeft WiFi aan boord, waardoor je kunt verbinden met streamingdiensten zoals Spotify of Deezer. Of luister naar internetradio via TuneIn, waardoor je Belgische, maar ook duizenden zenders van overal de hele wereld in digitale kwaliteit beluistert. De bediening gebeurt op eenvoudige wijze via de Bose Music-app, een app die je helpt bij het opstellen en instellen van de Soundbar 500. Iedereen in de familie kan de Bose Music-app installeren en zijn eigen favoriete muziek aan preset toewijzen. Muziek kun je eveneens doorsturen via Bluetooth en binnenkort ook via AirPlay 2 vanaf je iPhone, iPad of Mac.

Nog indrukwekkender

De Bose Soundbar 500 klinkt zeer indrukwekkend. Wil je nog meer ondergedompeld worden in je grote woonkamer, dan kun je hem uitbreiden met de Bose Bass Module 500 en/of de Bose Surround Speakers. De filmsoundtrack omhult je dan helemaal.