Menu
Terug

De Epson EH-TW7400 projector

Kies voor supergroot bioscoopbeeld!
Leestijd minuten
30 oktober 2018

Deze EH-TW7400 3LCD-projector van Epson doet elke filmliefhebber watertanden. PRO-UHD-technologie zorgt voor haarscherpe beelden, met een fantastisch contrast en levendige kleuren. En de installatie is kinderspel dankzij de gemotoriseerde lens.

Betoverend beeld

Genieten van films doe je natuurlijk op een groot scherm. En dan bedoelen we echt groot, want dankzij een lichtopbrengst van 2.400 lumen en een contrast van 200.000:1 kun je met de Epson EH-TW7400 moeiteloos een beeld van honderd inch diagonaal of groter op de muur zetten. Zo zit je midden in de actie! 3LCD-technologie heeft in tegenstelling tot DLP-technologie geen last van regenboogeffecten en biedt zijn maximale helderheid niet enkel voor wit, maar ook voor de andere kleuren.

Deze Full HD-projector ondersteunt HDR en Ultra HD Blu-ray en maakt gebruik van 4K-beeldverbetering. Je ervaart levensechte beelden met rijke kleuren, een natuurlijke diepte, subtiele schaduwnuances en uitmuntende details. Voor actiefilms en sportuitzendingen is de EH-TW7400 uitgerust met frame-interpolatie en detailversterking. Die zorgen ervoor dat zelfs snel bewegende beelden perfect vloeiend worden weergegeven en je nog steeds elk detail ziet.

Opgesteld in een wip

Elke kamer is anders, maar deze Epson-projector past zich moeiteloos aan. De lens is voorzien van een zoomfactor 2,1x zodat je de gewenste projectiegrootte op verschillende afstanden kunt realiseren. Bijvoorbeeld: voor een 100-inch beeld mag je de projector ergens tussen 3 tot 6,3 meter van het scherm plaatsen. Dankzij ruime lensshiftmogelijkheden hoeft hij zelfs niet perfect centraal voor het scherm te staan. Verticaal biedt hij 96 procent lensshift, voldoende om het beeld een volledige beeldhoogte naar boven of beneden te brengen, en horizontaal kun je met 47 procent shift net geen half scherm opschuiven. Bovendien is de volledige lens gemotoriseerd, dus installeren doe je vanuit je luie zetel.

De EH-TW7400 is uitgerust met een lensgeheugen met tien plaatsen. Zo kun je films met verschillende beeldverhouding met een druk op de knop op de juiste manier, maar toch zo groot mogelijk projecteren.

Slim geïntegreerd

De Epson EH-TW7400 is uitzonderlijk stil: in de spaarmodus is het ventilatorgeruis beperkt tot een fluisterstille 20 decibel. Geen probleem, zelfs als je er vlak bij zit. Wil je de projector aansluiten op een domoticasysteem? Geen probleem, hij is voorzien van een netwerkaansluiting en biedt ondersteuning voor de systemen van Crestron, AMX en Control 4.

Maak je ook geen zorgen over de projectorlamp. In de spaarmodus gaat ze zo maar eventjes vijfduizend uren mee. Dat is voldoende om elke dag een film te kijken, en dat zeven jaar lang. Wie toch de volledige lichtopbrengst vereist, krijgt nog steeds een levensduur van 3.500 uren, genoeg voor vijf jaar lang een film per dag. De lamp is bovendien gedekt door een lange garantie van drie jaar of drieduizend uren.

Ook in 3D

3D komt het best tot zijn recht op hele grote schermen, een reden waarom bijna alle tv’s het achterwege laten. Deze Epson-projector is dan ook een fantastische keuze als je je films graag in drie dimensies ervaart. Met de optionele 3D-brillen kun je de acteurs bijna aanraken.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()