Menu
Terug

Onze redactie selecteerde de beste tech van 2018

Technologische hoogstandjes
Leestijd minuten
28 december 2018

Hoe kies je de beste producten, technologieën en gadgets van een jaar als 2018? Het antwoord: dat kun je niet. Toch niet met je hoofd. En dus vroegen we onze redacteurs naar de producten die hen in 2018 geraakt hebben. Gadgets waarvan hun hart spontaan sneller ging slaan, design die bijna een traantje ontlokte of toestellen waarvan nieuwe functies ons met verstomming sloegen.

Huawei Mate 20 Pro

Slim en romantisch

“Ze kunnen toch niet meer dingen op een smartphone zetten.” Telkens als je dat denkt, dan wordt er weer een toestel gelanceerd die de lat wat hoger legt. Toch is de Huawei Mate 20 Pro een uitschieter. De combinatie van heel vernieuwende zaken, zoals straffe AI met aandacht voor de kleinste details, maakt het verschil. Zo is het gewoon fijn om een smartphone te hebben die twee dagen blijft werken. En het omgekeerd draadloos laden, waarbij je de smartphone van je vriendin kunt opladen door de Mate 20 Pro er tegenaan te houden … Hightech romantiek!

Lenovo Virtual Reality-bril Star Wars: Jedi Challenges

Echte lichtzwaardtraining

Weinig filmwapens zijn zo iconisch als het lichtzwaard uit ‘Star Wars’. Met deze Augmented Reality-versie van Lenovo, die werkt met een smartphone, komt je droom uit. Train je kunde en treed aan tegen Darth Vader en Kylo Ren. Het spel biedt multiplayermodi, holoschaken en strategische gevechten. De bijgeleverde controller is bovendien een accurate replica van Lukes originele lichtzwaard. Andere VR-oplossingen zijn misschien vollediger, maar ze zijn duurder, vereisen vaak een pc en je krijgt er geen lichtzwaard bij!

Sony Cyber-shot DSC-RX100 VI

Kwaliteit in je jaszak

Het concept van de DSC-RX100 VI is heel slim: een kleine camera die in je jaszak past en dus overal mee naartoe kan, maar die wel een heel goede beeldkwaliteit biedt - veel beter dan een smartphone. Dit jaar bracht Sony de zesde generatie uit, en die kreeg een nieuwe lens met een heel groot zoombereik. Daardoor is de DSC-RX100 VI in veel meer situaties bruikbaar dan zijn voorgangers, die niet zo ver konden inzoomen. Ook handig zijn de elektronische zoeker en het scherm dat helemaal kan opklappen, zodat je jezelf kunt fotograferen of filmen.

Bose Noise-masking Sleepbuds

Rust in je oren

Gedachten zoals “Heb ik de deur wel op slot gedaan?” of “Damn, nu begint mijn man nog te snurken ook” komen je wellicht bekend voor. Gelukkig kwam Bose afgelopen jaar op de proppen met een oplossing: de Noise-masking Sleepbuds. Deze draadloze oortjes streamen geen muziek, maar laten je rustgevend geluid horen, waardoor omgevingsgeluid verdwijnt. Golven op het strand, ruisende bladeren of een knetterend kampvuur, je valt nu heerlijk in slaap.

Braun PurAroma 7 KF7020

Filterkoffie in de perfectie

Cappuccino, latte, espresso, ristretto: speciale kopjes koffie zijn tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Zijn wij de enigen die dat soms een beetje overdreven vinden? Een goede kop filterkoffie kan toch net zo lekker zijn? Zeker als die uit de Braun PurAroma 7 komt, die uitgerust is met het OptiBrewSystem dat zorgt voor de perfecte doorlooptijd, temperatuur en extractie. Dankzij een handige timer kan jouw perfect gebrouwen, klassieke kop filterkoffie zelfs als klaarstaan wanneer jij fris gewassen naar beneden komt.

Red Dead Redemption 2

De nieuwe standaard

Al te vaak overleeft de uiteindelijke release van een game de hype waarmee het van lang tevoren wordt aangekondigd niet. Zelden was die hype groter dan bij Red Dead Redemption 2 … en nooit werden die verwachtingen zo fenomenaal ingevuld. Dit is de westernserie die je gespeeld moet hebben. Trek als de outlaw Arthur Morgan door de ruige, laatste stuiptrekkingen van het cowboytijdperk en ervaar op een ongezien overtuigende en meeslepende manier waaraan het Wilde Westen zijn naam te danken heeft.