Menu
Terug

Overal muziek met de Sonos Roam SL

21 maart 2022

De Roam SL is de nieuwste draadloze speaker van Sonos. Het is een echte alleskunner die je zowel in huis met andere Sonos-speakers kunt gebruiken als in de tuin of op vakantie. Overal muziek!

Typisch Sonos

De Roam SL is een rasechte Sonos-speaker met WiFi én met Bluetooth, en met een heel interessant prijskaartje! Dankzij die dubbele dosis draadloze technologie kun je hem echt overal gebruiken. Als enkele speaker bij je thuis of in combinatie met andere Sonos-speakers. Trek je de tuin in of ga je een weekendje weg? Dan mag de compacte Roam SL gewoon mee. Hij maakt het je makkelijk, want de Roam SL is compact, weegt erg weinig en hij kan tegen water. En er hoeft ook geen stopcontact in de buurt te zijn, want de Roam SL heeft een ingebouwde batterij die tien uur meegaat en snel weer opgeladen is.

Gewoon bij je thuis

Muziek beluisteren op de Roam SL kun je thuis op verschillende manieren. Begin met hem te verbinden met je WiFi-netwerk. Dat gaat heel makkelijk via de Sonos-app. Die vindt automatisch de speaker en helpt je om alles snel en eenvoudig in te stellen. De Sonos-app is ook heel makkelijk te gebruiken als je muziek wilt beluisteren. In de app vind je bijna alle streamingdiensten (zoals Spotify, Apple Music, YouTube Music en meer), internetradiozenders en podcasts, en je kunt ook eigen muziekbestanden afspelen. En ken je Sonos Radio al, een uniek aanbod van gecureerde radiostations en 60.000 radiostations van rond de wereld? Gewoon te vinden in de Sonos-app. Streamen naar de Roam SL kan via WiFi trouwens ook met AirPlay 2 of via de Spotify-app.

Alleen of met meer

De Roam SL groeperen met een of meerdere Sonos-speakers? Dat doe je in een wip. In de Sonos-app verschijnen alle aangesloten Sonos-toestellen. Je kunt in de app heel makkelijk twee (of meer) Sonos-speakers koppelen zodat ze hetzelfde afspelen. Perfect om heel het huis te vullen met een opbeurende playlist tijdens de grote lenteschoonmaak of loungemuziek bij een etentje met vrienden. Daarnaast kun je thuis ook twee Roam SL-speakers koppelen als een stereopaar. Je muziek klinkt dan nog beter en vult de kamer nog meer.

Met Bluetooth

Ga je naar ergens naartoe waar geen WiFi-netwerk is? Dan stopt de muziek niet. Je verbindt de Roam SL dan automatisch via Bluetooth met je smartphone, tablet of laptop. Je kunt gewoon elke muziekdienst-app openen en muziek afspelen. Naar de camping meenemen mag zeker! De Roam SL is stevig gebouwd, met rubberen uiteinden die tegen een val kunnen en hij heeft een IP67-behuizing. Dat wil zeggen dat hij stofbestendig is en waterdicht. Klaar voor elk avontuur, zeg maar!

Met of zonder microfoon?

Wakkere Sonos-fans zullen ook hebben opgemerkt dat de Roam SL niet heel veel verschilt van de Sonos Roam. Behalve het lichtere prijskaartje, dan. Dat klopt. Het grote verschil tussen de twee Sonos-speakers is dat de Roam SL geen microfoon voor spraakassistentie aan boord heeft en de Roam wel.

Zwart of wit?

De Roam SL klinkt ook heel goed, wat je misschien niet zou verwachten van zo’n compacte speaker. Hij produceert rijk en gedetailleerd geluid. Een speciale woofer zorgt dat de bassen vol klinken. Het driehoekige design is ook heel slim: zet de Roam SL recht om geluid breed de kamer in te sturen of leg hem neer voor een stabiele positie. Ook slim is de optionele Qi-lader. Plaats de Roam SL hierop terwijl je muziek beluistert en ondertussen wordt ook de batterij opgeladen. Laden kan ook via een gewone USB-C-kabel. Nu nog de laatste keuze, want de Roam SL is beschikbaar in het zwart of wit.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()