Menu
Terug

Panasonic TX-55GZ950E: Hollywood in je woonkamer

04 november 2019

Echte filmfans willen hun films zien precies zoals de filmmaker het voor ogen had. Met de juiste kleuren, de juiste schaduwnuances en de juiste lichtaccenten. Voor hen heeft Panasonic deze OLED-tv klaarstaan.

Panasonic toont het perfecte zwart van OLED

OLED-schermen gebruiken een beeldtechnologie waarbij elke pixel zijn eigen lichtbron is. Elke pixel die uitgeschakeld is, geeft geen licht meer. Die pixels zijn dan perfect zwart, ook als de naburige pixels de meest intense kleuren moeten weergeven. Daardoor biedt OLED een perfect contrast, en dat geeft beelden een bijna tastbare diepte en maakt onze perceptie van kleuren nog intenser.

panasonic, tv

Hollywood-beeldkwaliteit

Panasonic is al vele jaren een gevestigde naam in Hollywood. Al die verzamelde kennis vind je terug in de nieuwste beeldprocessor: de HCX Pro Intelligent. De beste upscaling- en ruisonderdrukkingstechnologieën die perfect alle kleurdetails bewaren, van de helderste tot de donkerste tinten. Het volledige systeem is gekalibreerd door een kleurenspecialist uit Hollywood, en deze OLED-tv is bovendien THX-gecertificeerd. Met de Panasonic TX-55GZ950E haal je beeldkwaliteit in huis die helemaal trouw is aan de originele studiovisie van de filmmaker.

panasonic, tv

Universele HDR-ondersteuning

Met zijn fantastische contrast en rijke kleuren zijn HDR-beelden echt om van te smullen op de TX-55GZ950E. En je hoeft je niet langer het hoofd te breken of je televisie wel de juiste HDR-standaarden kent. Panasonic koos er immers voor om naast HDR10 en HLG zowel HDR10+ als Dolby Vision te ondersteunen bij deze OLED-tv. Gedaan met zorgen, deze televisie is helemaal klaar voor de toekomst en biedt altijd de beste HDR-beeldkwaliteit, ongeacht welke bron je gebruikt. OLED-schermen hebben een snelle reactietijd en tonen dus zelfs in de snelste actiescènes uitzonderlijk veel detail. Die eigenschap komt ook prima van pas als je sportliefhebber bent of gamer. De TX-55GZ950E schakelt automatisch naar de gamemodus dankzij de ondersteuning voor ALLM (Auto Low Latency Mode) en dankzij de erg lage inputlag heb je een voetje voor op de concurrenten.

Modern gebruiksgemak

My Home Screen 4.0, het smart-tv-systeem van Panasonic, levert een fantastisch gebruiksgemak op deze tv. Pin je favoriete toepassingen, tv-zenders of externe bronnen gewoon op het Home-scherm zodat je ze in een wip kunt selecteren. Dankzij Bluetooth Audio Link speel je moeiteloos de muziek van je smartphone op deze OLED-tv. De ingebouwde dubbele tv-tuner en het dubbele CI+-slot maken het mogelijk om tegelijk naar een tv-zender te kijken en een andere uitzending op te nemen.

Zalig bioscoopgeluid

Wie film zegt, denkt vermoedelijk in de eerste plaats aan beeld. Maar ook geluid is belangrijk. De filmsoundtrack draagt enorm bij aan de sfeer. Daarom is de TX-55GZ950E uitgerust met een 50-watt geluidsinstallatie en ondersteuning voor Virtual Dolby Atmos. Dit nieuwe geluidsformaat plaatst elk geluid perfect in de ruimte, zodat je een realistische surroundervaring hebt. Wil je de bassen nog een zetje geven, dan kun je een optionele subwoofer aansluiten.

panasonic, tv
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()