Menu
Terug

Puur beeld

19 juni 2018

Geniet van een baanbrekende combinatie: de superieure beeldkwaliteit van OLED, Sony’s kennis op het vlak van beeldverwerking en een unieke geluidstechnologie die zonder luidsprekers werkt. Een tv waarmee je de essentie van entertainment in huis haalt.

Onzichtbaar geluid

De Sony KD-65AF8 past perfect in elke woonkamer dankzij zijn onopvallende design. Het superslanke frame creëert een minimalistische omlijsting van het beeld. Kabels kunnen achteraan netjes weggewerkt worden in de voet. Zo leidt er niets af van het fantastische beeld. Maar hoe moet het dan met geluid?

Daarvoor heeft Sony een unieke oplossing bedacht: Acoustic Surface. Het oppervlak van het scherm doet dienst als luidspreker. Twee paar actuatoren achter het scherm brengen het aan het trillen om het geluid te creëren. Achteraan zit een subwoofer voor een diepe, krachtige basweergave. Omdat enkel de hoge frequenties van het scherm komen, is er geen enkele impact op de beeldkwaliteit. Maar de geluidskwaliteit is des te beter. Stemmen lijken werkelijk uit de mond van de acteur te komen en de klank volgt de acteur wanneer die zich verplaatst. Beeld en geluid zijn perfect in balans.

Elke pixel apart bestuurd

Op een OLED-scherm geeft elke pixel zelf licht. Ze worden individueel aangestuurd, en wanneer ze uitstaan, tonen ze perfect zwart. Zo kan OLED een bijna oneindig contrast tonen. Elk subtiel detail, elke zachte nuance in het beeld wordt perfect tot uiting gebracht. Bovendien biedt een OLED-scherm een enorme kijkhoek, zodat ook wie niet perfect recht voor het beeld zit, toch hetzelfde contrast en dezelfde kleuren ziet. High Dynamic Range brengt de meest realistische kijkervaring in huis. Heldere lichtaccenten, rijkere kleuren en nog meer schaduwdetails. HDR creëert de overweldigende beeldervaring van de bioscoop in je woonkamer. En dankzij het perfecte zwart en zijn extreme contrast is de OLED-technologie er uitstekend voor geschikt.

De KD-65AF8 ondersteunt de belangrijkste HDR-standaarden, HDR10, HLG en Dolby Vision, zodat je altijd van de best mogelijk beeldkwaliteit geniet. Ook gamers profiteren van de verbeterde beeldkwaliteit. Sony 4K HDR-televisies zijn een perfecte match voor de PS4 en PS4 Pro.

Het mooiste beeld

In de KD-65AF8 heeft Sony zijn allerbeste processor verwerkt: de X1 Extreme. Die haalt uit al je bronnen het fijnste detail, werkt ruis weg en vergroot het beeldmateriaal tot het het 4K-beeldscherm vult. Super Bit Mapping zorgt voor perfect vloeiende kleurovergangen zonder hinderlijke kleurbanden, zelfs in de subtielste scènes. De Object-based HDR Remaster stelt zorgvuldig het contrast bij van elk onderdeel in het beeld, zodat je zelfs met je oudere bronnen van HDR-beelden kunt genieten.

Altijd iets op tv

De Sony KD-65AF8 maakt gebruik van Android TV. Met een druk op de knop lanceer je YouTube, Netflix en een hele reeks andere apps voor video- en muziek-op-aanvraag, of speel je games op je tv. Chromecast maakt het erg eenvoudig om apps van je smartphone op de tv te bekijken.