Menu
Terug

Samsung Neo QLED maakt een quantumsprong in tv-beeldtechnologie

23 maart 2021

Binnenkort zijn ze er: de gloednieuwe Samsung Neo QLED-tv’s! De verwachtingen zijn hooggespannen, en dat is niet zonder reden. Want Samsung, al vijftien jaar het nummer één tv-merk ter wereld, heeft alles uit de kast gehaald om je een nog knappere kijkervaring te bezorgen.

Neo QLED, de nieuwste beeldtechnologie van Samsung

De Neo QLED-technologie, die gebruiktmaakt van LED’s die dienstdoen als lichtbron in de tv, zijn dit jaar een stuk kleiner De nieuwe LED's, we noemen ze nu Mini LED's, zijn zo maar eventjes 40x kleiner dan de conventionele LED's die tot nu toe gebruikt worden. Hoe is dat mogelijk? Baanbrekende technologie maakt de behuizing van de LED overbodig. Ook de lens die tot hiertoe nodig was om het licht te focussen, is verdwenen. Een unieke microlaag neemt die functie over. Ze leidt het licht nauwkeurig, zorgt ervoor dat al het licht terechtkomt waar het hoort en het blokkeert ongewenst licht.

samsung, neo qled

Fantastisch contrast, superheldere beelden

Waarom zijn die nieuwe Mini LED's zo belangrijk? De lichtbron van een Neo QLED-tv is opgebouwd uit talloze Mini LED's. Het beeld is zo onderverdeeld in heel veel zones. In elke zone stemt de tv de hoeveelheid licht precies af op het beeld. In donkere delen van het beeld dimt hij de LED's of schakelt ze zelfs uit; in heldere delen zorgt hij voor maximaal licht. Zo heeft een Neo QLED-tv ultraprecieze controle over het contrast binnen het beeld, en kan hij een extreem hoge helderheid tonen.

samsung, neo qled

Zelfs de fijnste nuances

Voor maximale precisie ontwikkelde Samsung de nieuwe Quantum Matrix-technologie om de Mini LED's aan te sturen. Zo kunnen ze nu tot 4.096 lichtgradaties weergeven. Een Neo QLED-tv levert dus niet alleen diep zwart en intens wit. Alles wordt piekfijn in beeld gebracht, van de fijnste schaduwdetails tot de subtielste lichtnuances. En natuurlijk geniet je ook nog steeds van de intense kleurenpracht van de Quantum Dots-technologie.

Gegarandeerde kwaliteit

Van een Neo QLED-tv geniet je vele jaren! De LED's en Quantum Dots-technologie gebruiken geen organische materialen en hebben dan ook geen last van inbranden. Wat je ook doet, uren gamen, sport of docu's kijken, je Neo QLED-tv blijft altijd vrij van inbranden. Zo garandeert Samsung je jarenlang zorgeloos kijkplezier.

De Neo QLED-technologie is beschikbaar op de 4K QN85A-, QN9XA- en QN95A-reeksen, in schermformaten van een mooie 50 inch tot een reusachtige 85 inch beelddiagonaal. En wil je echt de volgende generatie beeldkwaliteit in huis halen, kies dan voor een van de 8K-modellen. De QN900A en QN800A, beide beschikbaar in 65, 75 en 85 inch, brengen elk detail zo perfect in beeld dat je door een raam lijkt te kijken.

Superslanke designs

Toptechnologie, dat verdient een state-of-the-art design. De Neo QLED-televisies zijn slanker dan ooit! Het neusje van de zalm, de 8K QN900A, is uitgerust met een Infinity Screen, zonder zichtbare beeldrand! De tv bestaat voor 99 procent uit beeld. Zowel de QN900A als de QN800A zijn dankzij hun Infinity One-design superslank. Amper 15 mm dik, van top tot teen. En de 4K Neo QLED-modellen pronken met een Air Slim-design van maximaal 25 mm dik.

samsung, neo qled

Stijlvol opgesteld

Wandmontage of op een tv-meubel? Wat je ook kiest, deze Samsung-tv's zien er fantastisch uit. De Slim One Connect (op de QN900A, QN800A en QN95A) bevat alle aansluitingen en wordt met een enkele kabel verbonden met de tv. Die kabel levert zowel stroom als alle datasignalen. Staat de tv op een meubel, dan kun je de nieuwe Slim One Connect achter op de voet monteren. Hangt hij aan de muur? Dan kun je hem dankzij zijn slanke vorm makkelijk in een nis plaatsen.

samsung, neo qled

Geen hinderlijke reflecties meer

Een zonnige dag? Dat hoeft geen ergernis te zijn als je wilt tv-kijken. Anti-Reflection gaat slim alle hinderlijke reflecties tegen. Het diepe contrast van je Neo QLED-tv blijft bewaard en lichte voorwerpen in de kamer hinderen je kijkplezier niet. Kijk dus gerust film zonder dat je gordijnen hoeft dicht te trekken.

Klaar voor het nieuwe normaal!

Het voorbije jaar heeft onze levensstijl serieus aangepast. We deden steeds meer dingen thuis: ontspannen, sporten én werken. En de Samsung Neo QLED-tv's zijn helemaal klaar om je bij al die taken te helpen. Sluit een USB-webcam aan en voer videogesprekken via Google Duo. Of gebruik Multi View en bekijk jezelf, naast je fitnessvideo! Zo zie je meteen of je het goed doet. Thuiswerken, ook dat kan op je Samsung-tv, het is zoveel handiger dan op je kleine laptopscherm. Gebruik Remote PC om je werkcomputer via de tv te bekijken. Of gebruik de apps van je smartphone op tv via Samsung DeX. Wist je dat je zelfs Office 365 en Microsoft Teams op je tv kunt gebruiken?

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()