Menu
Terug

Samsung QE55Q85: tv-kijken als nooit tevoren

19 november 2019

Samsung QLED-tv’s combineren diep zwart, rijke kleuren en intens licht, allemaal aangestuurd door een state-of-the-art processor. Alle vereiste eigenschappen dus voor wie op zoek is naar een tv die perfect is voor film, sport en gamen.

QLED: licht in alle kleuren

Mooi beeld begint met fantastische kleuren en veel licht. Daarom gebruikt Samsung de Quantum Dots-technologie in zijn QLED-tv’s. De piepkleine kristallen zetten licht om in het puurste blauw, rood en groen. Zo creëert de tv een uitzonderlijk groot kleurenpalet. Deze QLED-tv’s hebben een gecertificeerd 100% kleurvolume, met meer dan een miljard verschillende kleurtinten, en ze geven elke kleurschakering perfect weer.

samsung

Sprankelende HDR-beelden

High Dynamic Range-beelden zijn een kolfje naar de hand van een QLED-tv. De nieuwe standaard maakt beelden mogelijk met intense lichtaccenten, rijkere kleuren en indrukwekkend schaduwdetail. Met de uitzonderlijk hoge lichtopbrengst van Quantum HDR zien deze beelden er fantastisch uit, zelfs bij veel omgevingslicht. Een sterk contrast geeft beelden een natuurlijke diepte; daarom gebruikt Samsung de Direct Full Array-technologie. Daarmee dimt de tv het licht in de donkere delen van het scherm en maakt het sterker in de heldere delen, zonder zichtbare zonegrenzen of hinderlijke halo’s. Je geniet dus en van intens licht en van diep zwart.

samsung

Mooi vanuit elke hoek

Wie de kamer niet volledig verduistert, weet dat reflecties in het scherm het contrast en de kleuren doen verwateren, en zo je kijkervaring storen. Daar hoef je dankzij de Ultra Black Elite-filter niet meer voor te vrezen. Deze slimme filter gaat reflecties tegen zodat je zelfs bij klaarlichte dag optimaal van je QLED-tv geniet. En met Ultra Viewing Angle blijven het contrast en de kleuren perfect bewaard, ook als je vanuit een scherpe hoek naar het beeld kijkt. Nodig vrienden en familie uit voor een filmavond of voetbalwedstrijd, iedereen geniet van de mooie beelden, ongeacht de zitplaats.

Quantum Processor

Samsungs Quantum Processor is het slimme brein achter al deze prachtige beelden. Hij analyseert en optimaliseert elk beeld. Moderne AI-technologieën, zoals Machine Learning, zorgen voor superieure upscaling van al je bronnen. Maar de processor doet nog veel meer. Hij is het brein achter je stemassistent en optimaliseert ook het geluid real-time. De krachtige processor staat garant voor een vloeiende en vlotte gebruikservaring. Druk op de Netflix-knop en binnen een seconde ben je aan het kijken.

Past naadloos in je interieur

Zet je de tv uit, dan transformeert de Ambient Mode je QLED-tv in een kunstkader, informatiescherm of mooi decoratief element. Via de SmartThings-app pas je de Ambient Mode moeiteloos aan zodat de tv echt een onderdeel van je interieur wordt. Je brontoestellen sluit je aan op de One Connect Box. Je verstopt ze netjes in je tv-meubel en voor de verbinding met de tv is slechts een doorzichtige kabel nodig, die bovendien ook voor stroom zorgt.

samsung

Ook in 8K

De QLED-tv’s van Samsung zijn ook beschikbaar in 8K. Met nog eens vier keer meer pixels dan zijn 4K-broers levert het 8K-model de scherpste en meest gedetailleerde beelden die je ooit gezien hebt. Het lijkt wel alsof je uit een raam kijkt!

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()