Menu
Terug

Samsung QE65Q950RBLXXN

01 mei 2019

Een televisie die beelden toont, zo gedetailleerd en zo echt dat het lijkt alsof je door een venster kijkt? De Samsung Q950R-televisies, met 8K-resolutie en Quantum Processor 8K, geven een heel nieuwe dimensie aan je kijkervaring.

Het kleinste detail

De QLED-tv’s uit Samsungs Q950R-serie zijn er voor de fans van het grote scherm. Ze zijn beschikbaar in de formaten 65, 75 en 82 inch, en maken gebruik van 8K-resolutie. Het QLED-scherm toont 33 miljoen pixels, vier keer meer dan een 4K-tv en zestien keer meer dan een Full HD-tv. Het beeld is verbluffend realistisch. Zelfs op de grootste schermformaten is het onmogelijk om individuele pixels te zien, en zelfs de allerkleinste details zijn moeiteloos zichtbaar. Het beeld is zo echt dat het lijkt alsof je het kunt aanraken.

Quantum Processor 8K

Om al die pixels aan te sturen, heeft Samsung een krachtige processor ontwikkeld: de Quantum Processor 8K. Die verwijdert ruis, herstelt details en levert superslimme opwaardering (upscaling) van al je bronnen. Dankzij Adaptive Intelligence optimaliseert hij beeld en geluid op basis van de omstandigheden in de kamer. 8K-content is nog schaars en daarom heeft Samsung extra aandacht besteed aan een nieuwe upscaling-techniek. Met behulp van ‘machine learning’ en kunstmatige intelligentie werden miljoenen beelden geanalyseerd om de best mogelijke upscaling-technieken voor elk type beeld te ontdekken en op te slaan in een databank. De Quantum Processor 8K van Samsung die aanwezig is in deze 8K QLED-tv analyseert continu alle voorwerpen in beeld en kiest uit die databank het best geschikte upscaling-proces. Bovendien kan dit algoritme via software-updates verder verbeterd worden. Zo geniet je vanaf de eerste dag van de beste beelden.

Direct Full Array-achtergrondverlichting

De 16x Direct Full Array-achtergrondverlichting is onderverdeeld in talrijke segmenten. De Quantum Processor 8K stuurt ze slim aan en dimt de segmenten in het donkere deel zodat je geniet van diep zwart en intens contrast. Het Quantum HDR 4000-scherm biedt een enorme helderheid die HDR-beelden een nieuwe dimensie geeft. De Q950R-serie ondersteunt HDR10+, HDR10 en HLG.

Verdwijnt in je interieur

Dankzij Ambient Mode integreert deze 8K QLED-tv zich naadloos in je interieur, zelfs als hij uitstaat. Ambient Mode verandert hem in een modern foto- of kunstkader. Of hij geeft info of toont een interactieve achtergrond die deel wordt van je interieur.

HDMI 2.1 en slim bediend

De Q950R-tv’s zijn uitgerust met HDMI 2.1, klaar voor toekomstige 8K-bronnen. Ze ondersteunen 4K tot 120 beelden per seconde en eARC. Gamers appreciëren zeker de automatische Game Mode en Variable Refresh Rate.

Al je favoriete content, live tv, externe bronnen of streaming-apps worden overzichtelijk gepresenteerd en zijn snel toegankelijk in de Smart Hub. Met de One Remote Control bedien je eenvoudig alle aangesloten toestellen.

Netjes opgeborgen

Sluit al je brontoestellen aan op de One Connect Box en plaats alles uit het zicht. Verbinden met de tv doe je met de 5 meter lange One Invisible Connection, een bijna onzichtbare kabel die ook dienst doet als stroomkabel.