Menu
Terug

Samsung QLED televisie

03 mei 2018

Samsungs visie op de televisie combineert innovatie en spitstechnologie met gesofisticeerd design. Een tv moet meer zijn dan een eenvoudig beeldscherm. Ambient Mode transformeert je QLED-tv tot een echt onderdeel van je interieur, ook als hij uit staat.

Weg met het zwarte scherm

Samsung QLED-tv’s zijn pareltjes van design. Slank kader, 360-graden design, stijlvolle materialen, ze zijn een lust voor het oog. Maar zodra de tv uit staat, zien we hem liever niet. Hoe verberg je dat grote zwarte vlak? Daarvoor heeft Samsung nu de perfecte oplossing: Ambient Mode. Met deze nieuwe modus geef je je scherm een eigentijdse uitstraling die perfect in je interieur past. Je hebt de keuze uit vier verschillende modi: Deco, Info, Foto en Muziek. De Ambient Mode past zich slim aan op basis van het omgevingslicht. Activeer het eenvoudig via een toets op de afstandsbediening, of zelfs met een stemcommando.

Ambient Mode luistert je woonkamer op: weg met het zwarte scherm

Jouw woonkamer, jouw stijl

Transformeer je televisie tot een kunstkader. Activeer de Ambient Mode in Deco en het scherm toont kunstige beelden. Maak een foto van de muur achter het toestel en de Ambient Mode gebruikt die om de muur te simuleren op het scherm, zodat je televisie bijna verdwijnt in je interieur. Wil je meer informatie, dan kies je voor Info. De televisie rijkt je dan weersinformatie, de buitentemperatuur en het belangrijkste nieuws aan, allemaal op een subtiele, rustige achtergrond. Of haal je beste herinneringen boven en herbeleef de mooiste momenten in Foto. Met de foto’s van je smartphone wordt je QLED-tv een actieve fotowand. Muziekliefhebbers kunnen de Ambient Mode gebruiken om heel de dag door van muziek te genieten.

SmartThings

Een Samsung QLED-tv installeren doe je in een wip met de SmartThings-app. Die logt je zelfs automatisch in op je favoriete videodiensten. Daarna kun je volop genieten van je QLED-tv. Via de Smart Hub heb je snel toegang tot al je favoriete content, en met de Smart Remote bedien je alle aangesloten toestellen.

Ambient Mode luistert je woonkamer op: slim, zuinig en veilig

Slim, zuinig en veilig

Om ervoor te zorgen dat het scherm netjes in je woonkamer opgaat zonder alle aandacht te trekken, maakt Samsung gebruik van de ingebouwde lichtsensor. Daarmee past het de helderheid van het beeld aan op basis van het licht in de kamer. Schijnt de zon, dan mag het beeld iets helderder zijn, maar op een rustige winteravond mag het beeld veel zachter zijn. Dankzij het gebruik van de lichtsensor wordt het energieverbruik tot een minimum beperkt. Zo is de Ambient Mode ook een zuinige oplossing. Wanneer de lichtsensor merkt dat het donker is in de kamer, schakelt hij het scherm volledig uit. Je QLED-tv kan ook via Bluetooth Low Energy communiceren met je smartphone, zodat hij zichzelf uitschakelt als er niemand thuis is.  En maak je geen zorgen over je beeldscherm. Dankzij het gebruik van QLED-technologie is er geen enkel risico op inbranden. Beelden kunnen zonder probleem lange tijd op het scherm staan zonder nadelige gevolgen voor de beeldkwaliteit.

Levensecht beeld

Je zou het bijna vergeten, maar QLED-schermen leveren ook ongeëvenaarde beeldkwaliteit als je echt naar tv kijkt. De Quantum Dots-technologie garandeert een kleurvolume van 100 procent, een intens contrast en superieure piekhelderheid. Dankzij ondersteuning van HDR10+ geniet je van de allernieuwste beeldtechnologie.

Waar kijk jij naar de match?

QLED-tv’s combineren op unieke wijze een hoge helderheid met intense kleuren daarbovenop zijn het de eerste televisies met een honderd procent kleurvolume. Zo zie je ook in de donkerste en in de helderste beelden alle mogelijke kleurschakeringen. Het vernieuwde tv-paneel heeft een uitstekende kijkhoek en kreeg een speciale antireflectielaag zodat je een ongelooflijk contrast ervaart. Iedereen in de kamer geniet van fantastisch beeld; tijd om al je vrienden uit te nodigen en samen naar de wedstrijden te kijken.