Menu
Terug

Met de Sennheiser Momentum Wireless-oortjes kies je voor topgeluid zonder kabels

21 december 2018

Spitstechnologie ontmoet zeventig jaar ervaring in geluidskwaliteit in de nieuwe Momentum Wireless van Sennheiser. Met deze in-ear hoofdtelefoon ervaar je muziek op meeslepende wijze, zonder dat er een kabel aan te pas komt.

De Momentum Wireless is de nieuwste in-ear hoofdtelefoon van Sennheiser, dat geldt als een van de beste fabrikanten ter wereld als het op hoofdtelefoons aankomt. Zowel in muziekstudio’s als bij muziekfans thuis zijn Sennheisers hoofdtelefoons vaste waarden. De Momentum Wireless richt zich eerder op mensen die onderweg in alle vrijheid naar muziek willen luisteren. Het betreft ultralichte premiumoortjes die totaal kabelvrij zijn, wat het gebruik onderweg (maar ook op kantoor of thuis) heel comfortabel maakt. Er loopt zelfs geen kabel van oor naar oor, zodat je amper merkt dat je iets op hebt. Tenzij je naar muziek luistert, want dan word je meegesleept door de audiofiele topkwaliteit.

De Momentum Wireless staat op het vlak van klank mijlenver verwijderd van de oortjes die je bij je smartphone meegeleverd kreeg, met veel meer details en betere bassen. Je favoriete liedjes die je dacht door en door te kennen, zal je helemaal opnieuw ontdekken!

Slim opladen

De Momentum Wireless verbindt via Bluetooth met je smartphone, tablet of computer. Dit is een premiumhoofdtelefoon, dus heeft Sennheiser ervoor gezorgd dat de draadloze overdracht in de beste geluidskwaliteit gebeurt. Daarom ondersteunt de Momentum Wireless het AAC- (voor iPhone en iPad) en aptX-formaat (voor Android-toestellen). Elk oortje weegt circa 6,6 gram - vederlicht is dat - en toch bevat de Momentum Wireless batterijen die vier uur meegaan.

Heb je een lange pendeltocht achter de rug? Steek de oortjes weer in het meegeleverde etui en ze worden opnieuw opgeladen. Een stopcontact is niet vereist, want het etui bevat op zijn beurt een batterij die twee extra laadbeurten mogelijk maakt. Als je het etui van de Momentum Wireless de eerste keer in handen neemt, zal je meteen merken dat het hier om een luxeproduct gaat. Het is piekfijn afgewerkt, net zoals de oortjes zelf. De bouwkwaliteit is typisch Duits - uitstekend dus - met een fijne afwerking in metaal voor de buitenkant en hoogwaardige laadcontacten uit goud aan de binnenkant. Het design is perfect vormgegeven, zodat de Momentum Wireless goed zit en op zijn plaats blijft.

Spreken met Siri

De amper zeven millimeter grote luidsprekers van de Momentum Wireless zijn van topniveau, zodat muziek klinkt zoals het bedoeld is. Sterk zijn ook de ingebouwde microfoons. Met de Momentum Wireless kun je ook handenvrij bellen of met een stemcommando Siri of de Google Assistant aanspreken. Dat is pas vrijheid: terwijl je wandelt, vraag je de intelligente assistent op je smartphone om het nieuwe album van Hooverphonic af te spelen. De smartphone moet je niet uit je zak of tas halen. Even later hoor je de muziek in je oren via de Momentum Wireless. Zonder handen en zonder kabels, dat is toch wel indrukwekkend!

Personaliseren via de app

Bij de Momentum Wireless hoort de Sennheiser Smart Control-app voor je smartphone. Hiermee tune je het geluid naar hartenlust via een ingebouwde equalizer.