Menu
Terug

Sonos Beam: Slim en compact

23 augustus 2018

Tv’s worden steeds slanker, met vaak alle gevolgen van dien voor de geluidskwaliteit. Met deze slimme soundbar van Sonos haal je niet alleen beter geluid in huis, maar ook heel wat extra comfort. Net zoals alle Sonos-speakers bedien je hem met een app en speel je er moeiteloos al je muziek op.

Televisie en muziek

De compacte Sonos Beam vindt een plaats onder elke televisie. Je zet hem op het tv-meubel of met een optionele muurbeugel hang je hem veilig aan de wand. Installeren is supereenvoudig: sluit hem aan via HDMI op de tv, download de Sonos-app op je smartphone en volg de instructies in de app. De Beam geeft je tv niet alleen een fikse upgrade voor geluid, maar brengt tegelijk ook al je muziek naar de kamer. In de app vind je wel 51 ondersteunde muziekdiensten, en natuurlijk speelt de Beam ook je eigen muziekcollectie af.

Sonos Beam

Fantastische klank

De Beam is op en top ontworpen voor premiumgeluidskwaliteit. Een tweeter zorgt voor kristalheldere dialogen. Hij wordt ondersteund door vier full-range woofers die de middenfrequenties van stemmen natuurgetrouw en krachtig weergeven. Voor diepe en warme basweergave zijn er naast de woofers ook drie passieve radiatoren voorzien die zorgen voor extra luchtverplaatsing. Elk van de vijf luidsprekerdrivers wordt aangestuurd door een eigen Klasse-D-versterker die perfect is afgestemd op de akoestische eigenschappen van de driver. Natuurlijk kun je zelf de klank verder afstellen met behulp van de treble- en bassregeling.

woofers

Wil je de dialogen in de film toch nog wat extra benadrukken, activeer dan Spraakversterking. En wie ’s avonds laat nog naar een film wil kijken zonder alle huisgenoten wakker te houden, activeert de Nachtmodus. Die comprimeert het dynamische bereik van de soundtrack zodat het volumeverschil tussen de dialogen en explosies of andere luide scènes niet te groot wordt.

Eenvoudige bediening

De Sonos Beam sluit je aan op je televisie via HDMI. Alle klank van de tv wordt via HDMI-ARC naar de Beam gestuurd. Bovendien kun je de afstandsbediening van de tv gebruiken om het volume van de Beam aan te passen. Is je televisie niet uitgerust met HDMI-ARC? Geen nood, dan gebruik je de bijgeleverde optische audioadapter om de Beam aan te sluiten op de optische audio-uitgang van je tv. De Sonos-app is uiteraard de volledigste manier om de Beam te bedienen, maar je kunt hem ook bedienen met AirPlay of met de app van je favoriete muziekdienst.

Handig uitbreidbaar

De Sonos Beam maakt deel uit van een echt multiroom-systeem. Je muziek uitbreiden naar een andere kamer is dan ook in een handomdraai gebeurd. Kies de gepaste Sonos-speaker, en na de installatieprocedure bedien je hem net zoals de Beam vanuit de app. Wil je de Sonos Beam uitbreiden tot een echt surroundsysteem? Niets is makkelijker. In de app koppel je twee Play:1-speakers en eventueel nog een Sub aan de Sonos Beam. Geen extra kabels nodig, dus superhandig.

Sonos-speaker

Stembediening

De Sonos Beam is uitgerust met Amazon Alexa. Zodra deze dienst beschikbaar is in België, kun je de Beam eenvoudig met stemcommando’s aansturen. Sterker nog, dankzij het gebruik van HDMI zal je ook de televisie gedeeltelijk kunnen bedienen met je stem.