Menu
Terug

Sony KD-55XG9505

Superieur beeld en geluid
Leestijd minuten
02 mei 2019

De Sony XG95-reeks biedt je alle troeven die de televisiefijnproever echt apprecieert. Een superieure beeldkwaliteit, ongeacht de bron, met een diepe zwartweergave, een intens contrast en rijke kleuren. En indrukwekkend geluid dat echt uit het televisiescherm lijkt te komen.

Tastbaar contrast

De XG95-televisies van Sony zijn uitgerust met een Full Array-achtergrondverlichting. De LED’s die voor het licht zorgen, zitten achter het scherm in plaats van in de rand van het scherm zoals bij de Edge LED-modellen. Door die constructie kan de achtergrondverlichting onderverdeeld worden in verschillende zones die afzonderlijk aangestuurd worden door de televisie. Waar het beeld donker is, worden de overeenkomstige zones gedimd zodat je een dieper zwart krijgt. In de heldere delen van het beeld worden de LED’s juist extra aangestuurd zodat lichtaccenten nog beter tot hun recht komen. Zo creëert de televisie beelden met een uitmuntend contrast en een bijna tastbare diepte zonder schaduwdetail te verbergen of aan helderheid in te boeten.

Geluid recht uit het scherm

Voor een zo realistisch mogelijke ervaring moeten het beeld en geluid in harmonie zijn. We verwachten dat het geluid uit de mond van de acteur komt, en niet van ergens onderaan het scherm. Daarom heeft Sony Acoustic Multi-Audio aan de XG95-reeks toegevoegd. Twee extra tweeters bovenaan rechts en links aan de achterzijde van het scherm sturen het geluid de kamer in. Zo lijkt het geluid werkelijk uit het scherm te komen. Een klein detail, maar een grote stap voor een levensechtere en meeslependere ervaring.

Filmstudiokwaliteit

De X1 Ultimate-beeldprocessor is ontwikkeld door Sony zelf. De krachtige processor staat in voor alle beeldverwerking en brengt studiokwaliteitbeelden naar jouw woonkamer. Dual Database Processing verwijdert nauwkeurig alle ruis, en Object-based Super Resolution zorgt voor haarscherpe en rijk gedetailleerde beelden. Het contrast en de kleuren worden nauwkeurig geoptimaliseerd.

HDR met Dolby Vision

Op de XG95-televisies geniet je van de mooiste HDR-beelden. De Full Array-achtergrondverlichting levert niet alleen een uitstekend contrast, maar ook een zeer hoge helderheid. Gecombineerd met de rijke kleuren van het Triluminos-scherm zorgt High Dynamic Range voor een fantastische beeldervaring. De Sony XG95-reeks ondersteunt naast HDR10 en HLG ook Dolby Vision, de standaard voor de beste HDR-beelden. Geniet van HDR met je PlayStation4 Pro, een Ultra HD Blu-ray-speler, en van Netflix of een van de andere online streamingdiensten.

Android TV en AirPlay 2

De XG95-reeks is uitgerust met Android TV versie 8 (Oreo). De nieuwe gebruiksinterface zet content centraal zodat je makkelijk kunt kiezen uit het rijke aanbod. Dankzij de nieuwe afstandsbediening en menu’s is het nog eenvoudiger om van bron te veranderen of snel een instelling aan te passen. Naast Chromecast is de XG95-reeks nu ook voorzien van Apple AirPlay2 zodat je in een wip content vanop je smartphone op het grote scherm bekijkt of beluistert.