Menu
Terug

Sony KD-65XG9505

18 april 2019

Waarheidsgetrouwe kleuren, diepe contrasten, sterke zwartwaarden, haarscherp beeld. Deze tv heeft alles in huis voor een fantastische beeldkwaliteit. Met Sound-from-Picture Reality staat hij garant voor indrukwekkende audio die echt uit het beeld lijkt te komen.

Tastbaar realisme

Een groot scherm tilt je kijkervaring naar een hoger niveau, en dat voel je onmiddellijk als je deze Sony-tv met een beelddiagonaal van 65 inch (165 cm) in actie ziet. De beelden zijn zo echt dat ze als het ware van het scherm spatten. De KD-65XG9505 met zijn Triluminos-display zorgt voor fantastische kleuren en haarscherp detail. Je geniet bovendien met al je bronnen van dat mooie beeld, want de X1 Ultimate, Sony’s krachtigste processor, verbetert elk beeld. Super Bit Mapping vrijwaart elke kleurnuance en gradatie van lastige kleurbanden. Object-based Super Resolution herkent afzonderlijke voorwerpen in het beeld, en behoudt en verbetert zo perfect elk detail.

Geluid uit het beeld

Een realistische audiobeleving is altijd belangrijk, of je nu kijkt naar een live concert, een dramatische speech, een meeslepende film of een spannende sportuitzending. Daarom heeft Sony Sound-from-Picture Reality bedacht. Dankzij deze technologie lijkt het geluid wel uit het scherm te komen en volgt de dialoog de acteurs. Zo creëert de tv een nog sterker gevoel dat je er echt bij bent. De KD-65XG9505 maakt hiervoor gebruik van Acoustic Multi-Audio. De Full Range-speakers onderaan in het frame worden aangevuld met twee speciale tweeters aan de zijkant van het scherm die het geluid sturen.

Diep zwart en sterk contrast

De Sony KD-65XG9505 maakt gebruik van een Full-Array achtergrondverlichting met Local Dimming. De achtergrondverlichting is onderverdeeld in vele zones die afzonderlijk aangestuurd worden op basis van het getoonde beeld. Zo heeft het beeld meer licht waar dat nodig is, maar blijven donkere delen van het beeld extra donker. Het resultaat is een diep zwart en indrukwekkend contrast. HDR ziet er fantastisch uit dankzij de combinatie van hoge helderheid, diep zwart en levendige kleuren. Sony ondersteunt HDR10, HLG en Dolby Vision. De gesegmenteerde achtergrondverlichting zet Sony ook in voor zijn X-Motion Clarity-technologie. Actiescènes en sportwedstrijden zien er haarscherp uit, zonder aan helderheid in te boeten.

Bluetooth, Android Oreo en Dolby Atmos

De remote kreeg een nieuwe lay-out zodat je nog makkelijker de juiste bron of instelling kiest. Naast infrarood maakt ze voor alle toetsen (behalve de powertoets) ook gebruik van Bluetooth zodat je ze niet naar de tv hoeft te richten.

De nieuwe Android Oreo-interface draait helemaal rond content. In horizontale rijen wordt de content van Netflix, YouTube, Live tv en andere apps aan je gepresenteerd. Pas de volgorde en inhoud aan jouw smaak aan.

Geluid dat van overal rond je, maar ook van boven je lijkt te komen, Dolby Atmos zorgt ervoor. Deze tv ondersteunt het vanop al je bronnen of externe ingangen, en kan de soundtrack naar een Atmos-compatibele soundbar sturen.