Menu
Terug

Sony WF-1000XB

Product van de Maand
Leestijd minuten
08 Februari 2018

Je wil wel naar muziek luisteren als je onderweg bent, maar kabels die rond je nek bengelen, werken danig op de zenuwen. Dan is de volledig draadloze WF-1000XB van Sony helemaal iets voor jou.

Echt draadloos

Hoofdtelefoons rusten opvallend op je hoofd en hangen met meterslange kabels aan je smartphone. Dat is niet het geval met de WF-1000XB. Deze totaal draadloze oortjes van Sony passen de nieuwste technologieën toe en zijn daardoor heel discreet in gebruik. Je vergeet bijna dat je ze in hebt, want ze wegen amper iets en ze hebben een slim design waardoor ze perfect in je oren passen.

Sony WF-1000XB - Draadloze oortjes

Heel opvallend aan de WF-1000XB: er is geen kabel te bespeuren. Er zijn enkel twee piepkleine toestelletjes, een voor elk oor. Elk oortje weegt amper 6,8 gram, wat spectaculair weinig is. Via Bluetooth wordt er draadloos een verbinding gelegd met de smartphone en tussen de twee oortjes. Er loopt dus geen kabel van het ene oor naar het andere, zoals bij vele andere ‘draadloze’ in-ear hoofdtelefoons. Wat een gevoel van vrijheid bij het luisteren naar muziek!

Sony WF-1000XB - Altijd opgeladen

Altijd opgeladen

Je vraagt je misschien af: “Wat als je niet aan het luisteren bent? Raak je de oortjes dan niet snel kwijt?” Daar heeft Sony gelukkig aan gedacht. De WF-1000XB komt met een stijlvol, metalen doosje waar de twee oortjes in vastklikken. Op dat moment schakelen ze automatisch uit, zodat de batterij niet nodeloos wordt leeggezogen.

Nog indrukwekkender is dat deze case dubbelt als lader. Er zit een eigen batterij in die de WF-1000XB tot drie keer kan opladen. Terwijl jij luistert, kun je de case alvast aan de lader hangen zodat je tijdens een lange reis meermaals de oortjes kunt voltanken. Geen kabels is al heel verbluffend, maar wist je dat de WF-1000XB nog een hightech trucje uit de mouw kan schudden?

Sony bouwde namelijk ruisonderdrukking in, waardoor alles nog beter klinkt. De compacte 6-inch luidsprekers leveren een krachtige, gedetailleerde klank - en dankzij de ruisonderdrukking kun je daar ook op de trein of het vliegtuig van genieten. Via de bijhorende app pas je de noise-cancelling naar smaak aan en kun je zelfs de klank finetunen met de equalizer.

Sony WF-1000XB - Noise cancelling

Even slim als mooi

De WF-1000XB is een behoorlijk revolutionaire hoofdtelefoon. De oortjes klinken geweldig en hebben goede noise-cancelling aan boord, waardoor je onderweg en in drukke werkomgevingen toch van je muziek blijft genieten. Het kleine formaat en de handige case maken dat je ze overal kunt meenemen en bovenhalen.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()