Menu
Terug

Sony WF-1000XM3: noise-cancelling die bijna onzichtbaar zijn

25 september 2019

Je zit op de trein naar je werk, op het vliegtuig naar je vakantiebestemming of op kantoor met je collega’s, overal omringd door lawaai. Van je muziek hoor je dus weinig. Gelukkig zijn er nu de gloednieuwe Sony WF-1000XM3 die je daarbij kunnen helpen!

Geen kabel in zicht

De WF-1000XM3 zijn de nieuwste draadloze in-ear oortjes van Sony. En met ‘draadloos’ bedoelen we echt kabelvrij. Je krijgt twee kleine, aparte oortjes die je bijna onzichtbaar in je oren steekt. Dankzij een speciale tri-hold-structuur blijven ze altijd op hun plaats. WF-1000XM3 zit zijdezacht in je oren. Verstrikt in kabels raak je ook niet. Beide earbuds verbinden draadloos met elkaar en met je smartphone. Zo kun je in alle vrijheid naar je muziek luisteren. Ja, zelfs als er veel omgevingsgeluid is. De WF-1000XM3 bevat de beste noise-cancelling technologie die vermoeiend lawaai helemaal wegfiltert.

sony, wf-1000xm3

Superieure ruisonderdrukking

Sony is een pionier in totaal draadloze oortjes. De WF-1000XM3 is dus een sterk verbeterde versie van vroegere modellen. Een nieuwe HD Noise Cancelling-processor en QN1e-chip, gecombineerd met slimme Dual Noise Sensor-microfoons, maken de noise-cancelling effectiever dan ooit. Het komt heel dicht in de buurt van de bejubelde Sony WH-1000XM3-hoofdtelefoon die over de oren past. Soms werkt de ruisonderdrukking misschien wel te goed. Daarom kun je via de Headphones Connect-app van Sony de noise-cancelling aanpassen. Tijdens het wandelen op het voetpad misschien iets minder lawaai blokkeren zodat je fietsers hoort aankomen, maar zittend in het vliegtuig op maximale sterkte? Goed idee!

sony, wf-1000xm3

Sony laat je langer genieten

De WF-1000XM3 heeft Bluetooth 5.0. Die nieuwste versie verbruikt minder energie, waardoor de WF-1000XM3 nu tot zes uur blijft doorspelen met noise-cancelling en acht uur zonder de ruisonderdrukking. De Wearing Detection-functie stopt de muziek vanzelf wanneer je de oortjes uitdoet. Daarna gaat de muziek automatisch verder wanneer ze weer gebruikt worden. Zijn de fraaie oortjes helemaal leeggespeeld? Stop ze in de elegante case en ze worden automatisch opgeladen. In tien minuten tap je negentig minuten afspeeltijd bij. Het doosje bevat namelijk een eigen batterij waarmee je de oortjes helemaal oplaadt. Dat kun je drie keer doen zonder de case zelf aan de lader te hangen.

Nog betere geluidskwaliteit

Voor Sony is geluidskwaliteit zeer belangrijk. De WF-1000XM3 bevat daarom een geavanceerd audiogedeelte dat de muziekstream van je smartphone verbetert. Zelfs muziek in een lagere kwaliteit (zoals van YouTube of een MP3-bestand) klinkt door de DSEE HX-functie bijna zo goed als bij de opname in de studio. Filmliefhebbers opgelet: de WF-1000XM3 is ook de beste keuze als je onderweg een film of serie wilt bekijken, zonder iets van de dialogen of fijne details in de soundtrack te missen.

Even aandacht vragen

De Sony WF-1000XM3 kreeg een handige functie van zijn grote broer, de WH-1000XM3. Door kort op je rechteroor te tikken, wordt de ruisonderdrukking even uitgeschakeld. Zo hoor je de spoorverandering die omgeroepen wordt in het treinstation, bijvoorbeeld.

sony, wf-1000xm3
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()