Menu
Terug

Sony WH-1000XM3: Stilte voor de muziek

05 december 2018

De WH-1000XM3 van Sony is een van de beste hoofdtelefoons met ruisonderdrukking beschikbaar. Omgevingsgeluid wordt op een slimme manier geëlimineerd, zodat je meer en beter naar je favoriete muziek kunt luisteren.

Je kent het probleem wellicht wel: je zit op de trein of in het vliegtuig en zelfs aan een hoog volume hoor je jouw muziek niet goed. Of zijn de dialogen van de film die je op je tablet bekijkt amper te begrijpen. Nogal wiedes, want al dat lawaai in je omgeving overstemt wat er uit je hoofdtelefoon komt.

Wat je nodig hebt, is de WH-1000XM3 van Sony, een Bluetooth-hoofdtelefoon met zeer effectieve noise-cancelling. De ruisonderdrukking onderdrukt alle hinderlijke omgevingsgeluid, waardoor je dat liedje of die film op een normaal volumeniveau perfect kunt horen. Wat deze Sony-hoofdtelefoon nog beter maakt, is de extra slimme technologie die je bij andere hoofdtelefoons met ruisonderdrukking niet terugvindt.

Aangepast aan de situatie

De geavanceerde ruisonderdrukking die Sony voor de WH-1000XM3 ontwikkelde, is zeer effectief. Maar je wilt niet altijd de omgeving volledig afsluiten. In een open kantoorruimte wil je misschien wel totale stilte ervaren zodat je geconcentreerd kunt werken, maar buiten op straat wil je het verkeer toch (een beetje) horen. Kwestie van niet verrast te worden door een fietser die plots achter je opduikt en je overhoop rijdt.

De WH-1000XM3 is daarom uitgerust met adaptieve ruisonderdrukking. De hoofdtelefoon detecteert zelf of je zit of wandelt, en past de noise-cancelling daarop aan. Via de bijhorende Headphones Connect-app kun je natuurlijk altijd zelf de ruisonderdrukking aanpassen hoe je het wilt.

Perfecte pasvorm

Een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking werkt optimaal als hij perfect op je hoofd zit. Maar iedereen is anders. Sommigen hebben lange lokken, bij anderen is er geen haarspriet te bespeuren. Of misschien draag je een bril. Die zaken hebben invloed op de geluidskwaliteit, maar niet bij de WH-1000XM3. Dankzij de persoonlijke ruisonderdrukkingsoptimalisatie past de hoofdtelefoon zich aan jou aan. Open de Headphones Connect-app en kies de optimalisatiefunctie, waarna er een paar seconden lang testtonen in je oren spelen. Zo meet de WH-1000XM3 de pasvorm. Daarna is de klank helemaal gepersonaliseerd!

Dankzij de slimme ruisonderdrukking luister je op een ontspannen manier naar je muziek. Ideaal tijdens een lange reis, de dagelijkse lastige pendeltocht of een drukke dag op het kantoor verteerbaar te maken. Dankzij noise-cancelling word je minder vermoeid omdat je hersenen minder geprikkeld worden door lawaaiuitbarstingen. De WH-1000XM3 is ook ontworpen om dat mogelijk te maken. De dikke oorkussens bijvoorbeeld, zitten heel zacht en comfortabel op je oren. Het gewicht is ook heel laag, minder dan de vorige versie van deze hoofdtelefoon. Voor dat je het weet, luister je uren aan een stuk met deze Sony-hoofdtelefoon.

Even luisteren

“Hallo meneer, wilt u een drankje?” Als de stewardess die vraag aan je stelt, moet de Sony WH-1000XM3 niet uit. Houd even je hand tegen je rechteroor en de ruisonderdrukking schakelt kort uit. Zo versta je haar perfect!