Menu
Terug

Sony’s OLED-televisies focussen op perfect beeld

AF8 en AF9 OLED Series
Leestijd minuten
26 februari 2019

De OLED-tv’s van Sony bieden een uitzonderlijke set troeven. Superieure beeldkwaliteit, uitmuntende beeldverwerking en onzichtbaar, maar indrukwekkend geluid. Dat alles in een strak design dat alle aandacht naar het beeld trekt.

Onzichtbaar geluid

De OLED-tv’s uit de AF8- en AF9-series van Sony zitten in een superslank frame met minimalistische omlijsting. Dat design wordt mede mogelijk gemaakt door de Acoustic Surface-technologie. Actuatoren achter het scherm brengen het aan het trillen, zodat het scherm zelf het geluid creëert. Voor een krachtige basweergave zorgt de subwoofer die achteraan in het chassis zit. Een verbluffend staaltje technologie waardoor er geen luidsprekers zichtbaar zijn, en beeld en geluid perfect in balans zijn. De AF8-series gebruikt een configuratie die 4 x 10 + 1 x 10 watt levert, bij de AF9-series is dat opgetrokken naar 6 x 13 + 2 x 10 watt. Je kunt de AF9-tv’s ook gebruiken als centerluidspreker indien je een AV-receiver gebruikt.

Beeld om van te smullen

OLED-televisies zijn het nirwana voor filmfanaten. Elke pixel geeft zelf licht en is perfect zwart wanneer hij uitstaat. Een OLED-scherm levert zo een bijna oneindig contrast. Daarnaast geniet je ook van een zeer ruime kijkhoek. Op de AF8-series combineert Sony die OLED-eigenschappen met de X1 Extreme-processor. Die verwijdert ruis, zorgt voor gedetailleerde upscaling en maakt dankzij Super Bit Mapping elke kleurovergang perfect vloeiend zonder hinderlijke kleurbanden.

Meesterlijk beeld

Wil je werkelijk het neusje van de zalm voor beeldkwaliteit, dan kies je een Master Series-tv, zoals de OLED AF9. Uitgerust met de nog krachtigere X1 Ultimate-processor levert deze televisie een beeldkwaliteit die zelfs in een filmstudio niet zou misstaan. Sony brengt zo de intentie van de filmmaker recht naar jouw woonkamer. De processor brengt elk detail haarscherp in beeld dankzij de Object Based Superresolution, en toont de fijnste schaduwnuances met intense kleuren en een sterk contrast met behulp van de Pixel Contrast Booster. De AF9-televisies zijn uitgerust met een speciale beeldmodus voor Netflix (Netflix Calibrated) die de perfecte weergave van al je gestreamde films en series garandeert. Wil je studioperfecte kleuren, dan kan deze televisie volledig automatisch gekalibreerd worden met behulp van de Portrait Displays Spectracal-software.

Geniet van HDR

Zowel de AF8- als AF9-series zijn uitgerust met HDR10, HLG en Dolby Vision, zodat je van de beste High Dynamic Range-beelden geniet. Of je nu kijkt via Netflix, je Ultra HD Blu-ray-speler of gamet met je PlayStation 4 Pro, het perfecte contrast en de levendige kleuren van deze OLED-televisies zorgen voor een fantastische beleving.

Android TV

Beide OLED-tv’s van Sony zijn uitgerust met Android TV. Dankzij de ingebouwde Chromecast stuur je moeiteloos content van je smartphone of tablet naar de tv. En dankzij Voice Search hoef je geen zoekopdrachten in te typen; spreek ze gewoon in de microfoon van de afstandsbediening in - eenvoudiger kan het niet.