Menu
Terug

Tien games met bloedstollend geluid

09 oktober 2020

Adembenemende gamegraphics vertellen maar de helft van het verhaal. Geluidseffecten en de gamesoundtrack zijn minstens zo belangrijk, zeker als je ze met een Quantum-headset van JBL beleeft. Deze tien games zullen je overrompelen met topgeluid.

#1 Call of Duty: Warzone

In de Plunder Mode gaat het vooral om spektakel, met grootse effecten en opzwepende muziek die je een adrenalineboost geven naarmate de klok verder tikt. In Battle Royal is het subtieler, met geluidseffecten die veel verklappen over wat het vijandelijke team van plan is. Het klinkt ongelooflijk gedetailleerd. Je kunt bijvoorbeeld bij een hit horen welke type body armour je doelwit draagt!

jbl, quantum, game
jbl, quantum, game

#2 Counter-Strike: GO

Het belang van surroundgeluid in deze tactische shooter is niet te onderschatten. Het betekent vaak het verschil tussen leven en dood omdat je aan de hand van voetstappen of het aantal keer dat een granaat botst een vijand kunt lokaliseren, bijvoorbeeld. Go-go-go!

#3 Final Fantasy

Muziek en geluidseffecten zijn in elke episode van een Final Fantasy-game enorm belangrijk. In Final Fantasy XIV: Shadowbringers werd er met man en macht (en met een symfonisch orkest) aan gewerkt. Bij de recente remake van Final Fantasy VII lag de nadruk op subtiele details die een personage levensecht maken. Hier heb je veel aan een goede JBL Quantum-headset, want niets van het mooie geluid mag verloren gaan.

jbl, quantum, game
jbl, quantum, game

#4 Fortnite

Wie dacht dat de Fortnite-hype voorbij was, heeft het helemaal mis. Een Victory Royal binnenhalen gaat vlotter met een QuantumSurround-compatibele headset van JBL, want Fortnite biedt 5.1-geluid waarmee je makkelijker tegenstanders opspoort vooraleer de genadeloze storm arriveert.

#5 Minecraft

De graphics van Minecraft zijn meteen herkenbaar, maar ook de ambientsoundtrack klinkt heel apart. Elke wereld heeft zijn eigen sound, ontworpen door bekende componisten, wat voor veel sfeer in de game zorgt. Hey, hoor je dat gegrom in de verte? Dat… zijn… zombiesssss!

jbl, quantum, game
jbl, quantum, game

#6 Overwatch

De charme van Overwatch zit hem in de meer dan dertig personages die je kunt spelen, met bijhorende slogans en coole effectjes. Van de mysterieuze Genji tot de dolle fratsen van D.VA, elk heeft zijn eigen dingetje. De geluidseffecten helpen je winnen. Hoor je plots achter je “It’s High Noon”, dan is het tijd om snel weg te duiken vooral de ultimate attack van McCree je velt.

#7 Tom Clancy’s Rainbow 6 Siege

Als er iemand geluid belangrijk vindt in een game, dan zijn het wel de makers van de Rainbow 6-games. Ze bouwden een speciaal model voor geluidseffecten zodat je met een beetje training puur op het gehoor vijanden kunt opsporen. En ook: elk wapen en actie hebben een uniek geluid. Het is ook het spel bij uitstek waar die microfoon van je headset intensief gebruikt wordt.

jbl, quantum, game
jbl, quantum, game

#8 The Elder Scrolls Online: Elsweyr

Het is makkelijk om met een groep vrienden jezelf te verliezen in The Elder Scroll Online: Elsweyr. Loop rond in de wereld van de Khajiit en je hebt snel die situational awareness nodig om een gevecht met een draak te overleven. Goed opletten, want anders ben jij de hoofdschotel op de barbecue!

#9 The Last of Us Part II

De The Last of Us-games zijn het perfecte excuus om voor de PlayStation 4 te gaan. In deel twee van deze post-apocalyptische actiegame word je getrakteerd op ultraspannende scènes, maar ook op uitstekende dialogen. Veel van de actie vindt plaats in de regen; met een Quantum-headset van JBL klinkt het zo realistisch dat je spontaan door het raam zal kijken om te zien of het onweer al voorbij is!

jbl, quantum, game
jbl, quantum, game

#10 Valorant

Dat het verschil tussen een spel waarvan je vindt dat het ‘okay’ of ‘geweldig’ is soms zit in kleine details, dat toont Valorant aan. De sleutel tot het winnen in deze first-person shooter is het horen van… voetstappen. Als je goed luistert, hoor je aan de tred van een personage precies waar iemand zich bevindt en hoe ver ze verwijderd zijn.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()