Menu
Terug

Tien tips om vette skatevideo’s te maken met je smartphone

23 juli 2021

Skateboarden is hot! Dus willen we wel eens weten hoe je een coole skatevideo maakt. We vroegen het aan Samuel de Graef alias Sachi, een van de bekendste skatevloggers in België. Hij filmt én edit zijn vlogs met een smartphone.

#1 Film zo veel mogelijk

Je zal zien: net als je even niet filmt, gebeurt er iets zots. Ik markeer op het moment zelf al mijn favoriete clips, maar bekijk achteraf alles nog eens opnieuw om een selectie te maken.

#2 Vallen

Vallen is een deel van skaten. Zet in je selectie ook clips van mislukte pogingen, om te tonen hoe hard een skater moet werken om een bepaald trick te landen. Maar film ook hoe blij een skater is als het dan uiteindelijk wel lukt.

#3 Langs voren

Film skaters best langs voren zodat je hun gezicht kunt zien. Als je langs achter filmt, zorg dan dat je altijd een shot hebt waarop ze herkenbaar in beeld zijn.

#4 Meerijden

Als je zelf kunt skaten, rij dan mee met de skater, dat geeft een dynamischer beeld dan wanneer je stilstaat. Heel cool is als je in de tegenovergestelde richting rijdt; dat geeft een soort harmonicaeffect.

#5 Groothoek of fisheye

Als je een groothoeklens of fisheye lens gebruikt, kom je best zo dicht mogelijk bij het skateboard of obstakel. Maar het hangt ook af van de trick. Iemand die van een trap springt, moet je niet van dichtbij filmen, want dan zie je niet hoe hoog die trap is.

#6 Sfeerbeelden

Film niet alleen tricks, maar ook sfeerbeelden die de vibe in een skatepark tonen - zotte dingen, skaters die plezier maken, … Die clips kun je in je edit gebruiken om de sfeer op te bouwen.

#7 De juiste app

Ik maak mijn edits op mijn smartphone met de app InShot. Daar kan ik alles mee doen wat ik wil. Er zijn wat beperkingen, je kunt bijvoorbeeld niet geleidelijk inzoomen. Maar ik ben gewend om alles op mijn smartphone te doen.

#8 Kwaliteit

Ik neem de beelden zoals ze uit de camera komen, zonder nabewerking of speciale filters. De kwaliteit van een smartphone of actiecamera is vandaag zo goed dat ik daar geen werk in ga steken.

#9 Fast paced

Een goede skatevideo moet fast paced zijn. Saaie stukken in een clip, bijvoorbeeld tussen twee opeenvolgende tricks, kun je daarom best versneld laten afspelen. Omgekeerd gebruik je slow motion om een indrukwekkende trick in detail te tonen.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()