Menu
Terug

De Samsung QLED 8K Q900R

09 november 2018

Samsung legt de lat voor een perfect beeld alweer wat hoger. Met de introductie van de Q900R-reeks verschijnt nu de eerste QLED-tv met 8K-resolutie, Q HDR 4.000, 100% kleurvolume en Direct Full Array Elite-achtergrondverlichting op de markt. Geniet van beelden die zo tastbaar zijn dat je door een raam lijkt te kijken.

Perfect gedetailleerd

Met 8K haal je een resolutie van 7.680 x 4.320 pixels in huis. Dat is een enorme hoeveelheid beelddetail, vier keer meer dan 4K, zestien keer meer dan Full HD en zelfs tachtig keer meer dan een DVD. 8K is daarom ideaal voor grote schermen en levert met zijn 33 miljoen pixels het meest gedetailleerde beeld ooit. Zo echt dat je zelfs van dichtbij het gevoel hebt door een raam te kijken. Geen enkel detail ontbreekt, van het fijnste grassprietje tot het subtielste krasje op een autobumper.

Dankzij High Dynamic Range (HDR) is een televisie nu instaat om lichtaccenten, kleurenrijkdom en extreme contrasten perfect weer te geven. De Q900R-reeks is perfect uitgerust om die indrukwekkende beelden overtuigend naar de woonkamer te brengen. Dankzij Q HDR 4.000 zet deze tv een nieuwe standaard voor maximale helderheid. Je ziet HDR-beelden precies zoals de regisseur ze in de filmstudio zag, zonder nood om de helderste accenten af te zwakken.

De Direct Full Array Elite-achtergrondverlichting is onderverdeeld in vele segmenten die de tv individueel dimt, zodat je geniet van diepe zwarten, uitstekende schaduwnuances en een fantastisch contrast. En de Quantum Dots-technologie van deze QLED-tv zorgt voor een 100% kleurvolume en meer dan een miljard verschillende kleurtinten, zodat je elke kleurnuance (licht of donker) perfect kunt zien. De Q900R-reeks ondersteunt naast HDR10 en HLG ook de gloednieuwe HDR10+-standaard.

Topbeeldverwerking

Omdat 8K-content nog vrij zeldzaam is, heeft Samsung het toestel uitgerust met de allerbeste upscaling-technologie. De nieuwe Quantum Processor 8K gebruikt artificiële intelligentie om het beeld te analyseren en elk onderdeel op de best mogelijke manier uit te vergroten naar de 8K-resolutie. De beeldprocessor beschikt daarvoor over een databank die via een software-update kan aangevuld worden om de prestaties nog te verbeteren. Tijdens de beeldverwerking verwijdert de slimme processor ruis, accentueert en verbetert hij details, en verwijdert storende trapjeseffecten zodat elke rand van een object perfect natuurlijk oogt. Zo geniet je met al je beeldbronnen onmiddellijk van de hogere 8K-beeldkwaliteit.

Slim tv-kijken

De Smart Hub brengt al je entertainment samen op een plaats. Al je internettoepassingen zoals Netflix en YouTube, live tv en je aangesloten apparaten, je vindt ze in een wip terug op het Home-scherm. Boven het pictogram van elke dienst toont de Smart Hub zelfs previews van wat er te zien is. Zo hoef je minder te zoeken en kun je meer kijken.

Naadloos in je interieur

Deze 8K-tv is uitgerust met alle gemakken van Samsungs QLED-tv’s. Installeer hem waar je wilt, want dankzij de Invisible Connection en One Connect Box volstaat een nagenoeg onzichtbare kabel om de tv aan te sluiten. En wanneer hij uitstaat, transformeert de Ambient Mode hem in een onderdeel van je interieur.

Maatje groter

De Samsung Q900R-reeks is beschikbaar in drie verschillende formaten. Om de 8K-resolutie goed tot zijn recht laten komen, is er gekozen voor de grotere: 65, 75 en 85 inch. Wie er al jaren van droomt om een echte thuisbioscoop in huis te halen, hoeft niet langer te wachten.