Menu
Terug

Waarom de Sony MDR WH-1000XM3 en SRS-XB01 zo baanbrekend zijn

25 september 2018

Op de IFA-beurs in Berlijn pronkt Sony met heel wat innovaties. Vooral op het vlak van audio scoort het stevig, met een mooie noise-cancelling hoofdtelefoon en een minispeaker die spectaculair luid speelt.

Enkel je muziek

Je bent onderweg met de trein en je probeert naar je muziek te luisteren via een hoofdtelefoon. Hoe vaak heb je dat geprobeerd, om te ontdekken dat je amper iets van de muziek kon horen? Zelfs met oortjes blijf je hinder ondervinden van het lawaai dat het treinstel (of vliegtuigmotoren) produceert. De oplossing heet noise-cancelling of ruisonderdukking, een technologie die door Sony in de gloednieuwe MDR-WH1000XM3 naar een nieuw hoogtepunt wordt gebracht.

Deze slimme hoofdtelefoon filtert lawaai rondom je weg, zodat je enkel je muziek hoort. En dat in topkwaliteit, zonder dat je het volume helemaal moet opendraaien. De ultracomfortabele MDR-WH1000XM3 is inmiddels de derde generatie van Sony’s bejubelde high-end hoofdtelefoons met noise-cancelling, en komt met heel wat nuttige snufjes die je niet terugvindt op andere hoofdtelefoons met ruisonderdrukking.

Perfect afgestemd

Soms wil je helemaal niets van je omgeving horen, op andere momenten wil je ruisonderdrukking, maar met behoud van sommige geluiden, zoals de stem van de stationsomroeper of het gerinkel van een fietsbel. Daarom dat de nieuwe Sony-hoofdtelefoon instelbare noise-cancelling bezit. Je kunt de MDR-WH1000XM3 zelf laten detecteren wat je doet zodat je de ruisonderdrukking krijgt die bij het moment past of je kunt het zelf instellen via de bijhorende Headphones Connect-app. De hoofdtelefoon heeft zelfs een sensor ingebouwd om tijdens een vlucht de geluidskwaliteit aan te passen aan de hoogte waarop je vliegt! Over aanpassen gesproken: de MDR-WH1000XM3 heeft een ingebouwde test om de klank optimaal af te stemmen op hoe jij de hoofdtelefoon draagt.

Nog een vernieuwing bij deze topper is de USB Type-C-aansluiting, waardoor je hem in tien minuten oplaadt zodat je opnieuw vijf uurtjes kunt genieten van je muziek. Met een volledig opgeladen batterij kun je zelfs dertig uren lang luisteren, genoeg voor een transcontinentale vlucht naar Hawaï!

Handenvol bassen

De MDR-WH1000XM3 is zowat het beste wat je kunt krijgen als je tijdens het reizen naar muziek wilt luisteren of het geluid bij een film of game wilt horen. Maar soms wil je favoriete tracks delen met de rest van de wereld. Dat kan met de even nieuwe SRS-XB01, een Bluetooth-speaker die voldoende compact is om altijd mee te nemen. De kleurrijke, stof- en spatwaterdichte behuizing is echt heel klein en past in je hand (of je handtas of rugzak). Verbind de SRS-XB01 met je smartphone en speel muziek af via elke app, van Spotify tot YouTube. Makkelijker kan het niet!

Je zal verbaasd zijn hoe luid deze kleine speaker kan spelen. Mag het nog iets meer zijn? Daar dient de Extra Bass-knop voor, die je op de meeste Bluetooth-speakers van Sony ontdekt. Even indrukken en je tovert je kamer om in een heuse discotheek.

Tv met verbluffend geluid

Op de IFA viel ook de gloednieuwe AF9-reeks te bewonderen. De beeldkwaliteit van deze knappe OLED-televisies is spectaculair, maar even opmerkelijk is het baanbrekende geluidssysteem dat uniek is voor Sony. De AF9-reeks gebruikt het glas van het scherm zelf om dialogen en geluid af te spelen, daarbij ondersteund door twee designsubwoofers die in de voet achteraan verwerkt zijn.