Menu
Terug

Zes projectors die een echt groot beeld projecteren

12 juli 2021

Zelfs 85-inch tv’s zijn ondertussen betaalbaar geworden. Maar wil je nog groter, dan swingen de prijzen al snel de pan uit. Een projector is in dat geval een betere oplossing. Voor een fractie van de prijs kun je beelden van 100 inch en groter realiseren.

Kies de juiste projector

Projectors (ook 'beamers' genoemd) bieden ook andere voordelen. Sommige modellen zijn compact genoeg om moeiteloos mee te nemen op verplaatsing. Op vakantie of naar vrienden, het kan allemaal. Een stevige rugzak volstaat voor het transport. Dat doe je niet met die dure 65 inch-tv.

Welke specificaties houd je in het oog? Voor sportplezier ga je best voor een model met hoge lichtopbrengst, zodat je in de kamer niet hoeft te verduisteren. Kijk na hoe ver de projector van de wand moet staan om de gewenste beeldgrootte te creëren. Ultra Short Throw-projectors zijn op dat vlak erg handig. Je zet ze vlak bij het scherm, vaak slechts 10 tot 20 cm er van af, en toch geven ze een erg groot beeld. Sommige projectoren beschikken over ingebouwde luidsprekers, bij andere zal een soundbar of speaker nodig zijn.

Budgetbeamer

Deze compacte, maar krachtige Full HD LCD-projector met ingebouwde luidsprekers levert knappe beelden. De LED-lichtbron gaat tot 50.000 uur mee en levert voldoende licht om beelden tot 120 inch diagonaal te creëren. Foto’s en filmpjes bekijken doe je via een USB-mediaspeler. Of spiegel eenvoudig je smartphonescherm dankzij de ingebouwde WiFi-aansluiting.

Groots beeld voor een prijsje

Deze Full HD LCD-projector van Epson levert 3.500 lumen, meer dan voldoende om een kleurrijk en helder 100-inch beeld of zelfs groter op de muur te zetten. Hij is snel en eenvoudig op te stellen en beschikt over ingebouwde luidsprekers. De lamp gaat tot 12.000 uur mee, genoeg om elke dag een voetbalmatch te bekijken, meer dan vijftien jaar lang!

Neemt de plaats in van je tv

Je gelooft het bijna niet, maar deze Ultra Short Throw-projector staat gewoon op je tv-meubel. Hij staat slechts 25 tot 42 cm van de muur, maar projecteert dan al een 90- tot 120-inch 4K-beeld! Hij is uitgerust met een 2.200-lumen laserlichtbron en krachtig 2.2-kanaals audiosysteem. Samsungs uitgebreide Smart Hub levert alle modern gebruiksgemak en streamingdiensten.

Eenvoudig te installeren

Een projector opstellen hoeft niet veel werk te zijn. Deze zet je eenvoudig een twintigtal centimeter van de muur en hop, een 100-inch beeld verschijnt! De cinemalaserlichtbron garandeert heldere en kleurrijke beelden. Zijn krachtige hifi-audiosysteem levert een echte surroundbeleving. En met Android TV aan boord heb je alle entertainment aan je vingertippen.

Gamen op heel groot scherm

Dat grote scherm is erg verlokkelijk om een potje op te gamen. En daar is deze BenQ-projector uitermate geschikt voor. Met amper 16 ms inputlag reageert hij bliksemsnel. En je gamet bovendien in Ultra HD 4K, zelfs in HDR! De 3.000-lumen lamp met een ruim kleurbereik gaat tot 15.000 uur mee. Je hoeft hem ook niet erg ver van het scherm te plaatsen, al vanaf twee meter afstand projecteer je een 100-inch beeld.

Projector op verplaatsing

Eerst in de woonkamer, dan op de slaapkamer, en straks ook mee op vakantie? Deze kleine Philips past moeiteloos in de bagage. De LCD-projector levert een HD-beeld en corrigeert automatische eventuele trapeziumafwijkingen als je hem niet ideaal kunt opstellen. Ingebouwde luidsprekers, een SD-kaartlezer, USB-aansluitingen en ingebouwde mediaspeler maken een aparte speler overbodig.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()