Menu
Terug

2017 met een spelconsole in de hand

Onze redacteurs aan het woord
Leestijd minuten
12 December 2017

Enkele weken geleden zaten we met de hele redactie van Mediazine rond de tafel. Het gespreksonderwerp? De fantastische toestellen, gadgets en innovaties die dit jaar de revue passeerden. En die willen we graag met jou delen. Vandaag is het de beurt aan Raf, die ons over zijn favoriete games én accessoires vertelt.

Ik luister muziek, ik speel games en ik kijk naar films en series. Zo heb ik van drie passies mijn ‘werk’ gemaakt. Ik geloof het zelf soms ook niet.

Raf Picavet

#1 Nintendo Switch

Flexibel gamen

Laat het aan Nintendo over om de videogamebeleving nog maar eens opnieuw uit te vinden. Flexibiliteit troef met de drie manieren waarop de Switch compromisloos gamen serveert. In tv-stijl gedraagt het systeem zich als een traditionele videogameconsole. Geen tv bij de hand? Klap dan de standaard van de Switch uit en speel - eventueel met een vriend - in tafelstijl. In handheldstijl speel je je games (verder) waar je maar wilt, in al hun visuele HD-glorie.

#2 Vinyl

Van retro tot relevant

Wat een paar jaar geleden nog wat als een modegril en retro- of nichehype werd gezien, heeft intussen het tegendeel bewezen. Terwijl de verkoop van cd’s daalt, laten vinylplaten een groei van 26,40 procent en een omzet van 3,63 miljoen euro noteren. Dat maakt die vinylplaten vandaag goed voor bijna zes procent van de muziekverkopen in ons land. Als de trotse eigenaar van een ‘klassieke’ Technics SL-1200 groeide mijn collectie, die sinds 2001 stagneerde, dit jaar opnieuw gevoelig aan.

#3 J.K. Rowling’s Wizarding World 9-Film Collection

Magie voor het hele gezin

Voor de allereerste keer zijn alle acht de Harry Potter-films en de prequel ‘Fantastic Beasts’ verkrijgbaar in deze complete J.K. Rowling-superbox. Beleef opnieuw hoe de cast samen met de populaire Harry Potter-films en fans van prille pubers tot jongvolwassenen opgroeide. Zie hoe Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus zijn stempel drukt op het leven van Harry Potter. Een fenomeen dat het verdient om door elke generatie (her)ontdekt te worden.

2017 entertainment - FIFA 18

#4 FIFA 18

Koning voetbal

Persoonlijk vind ik dat de grootste kracht van FIFA ligt in het feit dat het een op z’n best middelmatig voetbalkenner al sinds 1998 heeft verslingerd aan een voetbalgame. Los daarvan is editie 18 weer een indrukwekkend staaltje virtueel grasmatstunten. Het singleplayerluik The Journey is gerijpt, de nadruk ligt iets meer op het offensieve spel en de overkoepelende teamtactieken kregen de upgrade die het er allemaal nog overtuigender op maakt. Nu die commentatoren nog …

#5 Queens of the Stone Age - Villains

Ranzige gitaarrif zkt. danspartner

Als fan die ooit Josh Homme & co live aan het werk zag, weet je dat ‘de Queens’ kunnen swingen als een tiet. Met ‘Villains’, een onwaarschijnlijke, maar geslaagde partnership met topproducer Marc Ronson mag de hele wereld dat weten. Over de hele lijn iets losser en meer uptempo dan het vorige werk. Een opwindende cocktail van de nog steeds dominant aanwezige drijvende gitaarriffs, maar nu durven die al eens rond speelse discobeats en ijle synthesizers te kronkelen.

2017 entertainment - Queens of the Stone Age - Villains
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()