Menu
Terug

2021 schiet muzikaal uit de startblokken met deze nieuwe releases

30 december 2020

2021 mag dan wat stroef op gang komen, muzikaal neemt het wel een vliegende start. Zo genieten we in januari van nieuw werk door Taylor Swift, Passenger, Kurt Vile, Barry Gibb, Bombay Bicycle Club en Steve Wilson. 

Taylor Swift - Evermore

In 2019 verscheen ‘Lover’. Deze zomer verraste ze met ‘Folklore’ en nu is er ‘Evermore’. Taylor Swift combineert een onvermoeibare drang naar creativiteit met muzikale groei. Ze heeft het hart nog steeds op de tong, maar giet haar muziek als nooit tevoren in met chirurgische precisie uitgewerkte songteksten. Pareltjes van vlijmscherpe observaties schitteren in catchy tot ronduit bezwerende melodieën. 'Evermore' telt ook enkele sterke collaboraties. Zo wist Bon Iver’s Justin Vernon weer iets moois maken van de titeltrack en doen haar vriendinnen van HAIM hetzelfde met ‘No Body, No Crime’.

Genre: pop/folk

Nu in de winkel

Passenger - Songs for the Drunk and Broken Hearted

‘Songs for the Drunk and Broken Hearted’ is dan wel alweer het dertiende album van de Britse singer-songwriter Passenger, maar het kwam er niet vanzelf. Zelf beschrijft hij het maken ervan als “een lang, kronkelig en soms frustrerend proces”. De COVID-19-crisis gaf hem het perfecte excuus om de release uit te stellen tot 2021 en bij te schaven tot wat uiteindelijk zijn beste werk ooit mag genoemd worden. Een unieke ode aan liefdesverdriet en hoe je dat met overdadig alcoholgebruik een beetje beter en een heleboel donkerder kan maken.

Genre: singer-songwriter

Release: 8 januari

Barry Gibb - Greenfields

Voluit heet ‘Greenfields’ van Barry Gibb ‘The Gibb Brothers Songbook, Vol 1’. Die Gibb Brothers ken je misschien beter als de Bee Gees. Barry verzamelde bevriende artiesten als onder meer Dolly Parton, Keith Urban, Olivia Newton John, Jason Isbell en Sheryl Crow in een legendarische studio in Nashville. Samen namen ze een album op vol eigenzinnige versies van Bee Gees-klassiekers. De meeste gastartiesten en Nashville zorgen voor een countrykleurtje, maar Gibbs talent en het wereldberoemde bronmateriaal overstijgen elk genre.

Genre: pop

8 januari

Kurt Vile - Speed, Sound, Lonely KV

Op 'Speed, Sound, Lonely KV' doet Kurt Vile waar hij het best in is: humor en pathos in songs gieten waar die twee ingrediënten elkaar eindeloos versterken.  Tegelijk bewijst Vile zich opnieuw een ingenieuze gitarist die weet dat zijn fans absoluut geen bezwaar hebben tegen outro's die de songduur nagenoeg verdubbelen. 'Speed, Sound, Lonely KV' staat vol bloedmooie nummers over de kleine geneugten in het leven waar we te vaak overheen kijken. Kurt Vile prijst zich gelukkig en deelt dat geluk en met lovenswaardig succes via zijn muziek.

Genre: alternatief

Release: 15 januari

Bombay Bicycle Club - I Had the Blues but I Shook Them Loose

Met 'I Had the Blues but I Shook Them Loose' vertrouwden de Engelse indierockers van Bombay Bicycle Club hun emotioneel tegelijk fragiele als explosieve sound toe aan producer Jim Abbiss. De man verantwoordelijk voor het verpletterende debuut van Arctic Monkeys. Het resultaat is misschien wel hun warmste, meest samenhangende en volwassen album tot nog toe. Verontruste fans kunnen we echter onmiddellijk geruststellen: ze hebben daarbij geen greintje aan die typische jongensachtige charme ingeboet.

Genre: indierock

Release: 15 januari

Steven Wilson - The Future Bites

Net zoals vele artiesten zag ook de blootvoetse Engelse singer-songwriter Steven Wilson zich gedwongen om grote tourplannen en de release van zijn nieuwe album 'Future Bites' uit te stellen tot 2021. Wat een gemis is voor 2020, maakt 2021 er muzikaal al meteen wat beter op. Dit is wat de critici nu al zeggen. “Een glorieuze omarming van dance, electro en pop”, “catchy vocalen voorzien van een falset-suikerlaagje”, “een achtbaanrit in albumvorm” en misschien het minst verrassende “Wilson blijft altijd onvoorspelbaar”.

Genre: pop/rock

Release: 29 januari

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()